399 prebežnikov se je iz sejmišča podalo proti avstrijski meji

Za razliko od ponedeljkove skupine, ko je tam bila večina žensk in otrok, je v torkovi skupini bila velika večina moških, v povprečju starih od 20 do 40 let

Prlekija-on.net, torek, 22. september 2015 ob 18:59
Prebežniki so se iz sejmišča podali proti nekdanjemu mejnemu prehodu v Gornji Radgoni

Prebežniki so se iz sejmišča podali proti nekdanjemu mejnemu prehodu v Gornji Radgoni

V torek, 22. septembra, malo pred 14. uro, je 399 tujcev, kolikor jih je bilo takrat nastanjenih v nastanitvenem centru na sejmišču v Gornji Radgoni, zapustilo center in odšlo proti nekdanjemu mejnemu prehodu v Gornji Radgoni.

O begunski krizi
vse na enem mestu:
Begunska kriza
Tudi prejšnje dni so vse skupine, ki so bile nameščene v Gornji Radgoni, censter samovoljno zapustile in se napotile proti Avstriji. Za razliko od ponedeljkove skupine, ko je tam bila večina žensk in otrok, je v torkovi skupini bila velika večina moških, v povprečju starih od 20 do 40 let. Večinoma je šlo za državljane Sirije, Afganistana, Irana, Pakistana, Bangladeša in Iraka. Avstrijski varnostni organi so tujce, ki so bili dobre volje, na meji obravnavali. Medtem je na nebu krožil tudi helikopter avstrijske vojske. Vsi tujci so nato bili sprejeti v Republiko Avstrijo.

Več si lahko ogledate v spodnji galeriji in videu, kjer je tudi 25-letnik iz Sirije povedal, da so na poti prečkali morje, več držav ter da so zelo utrujeni.

Na območju PU Novo mesto v minulih štirih dneh obravnavali 3.333 migrantov
V torek do 14. ure na območju Policijske uprave Novo mesto niso obravnavali tujcev, ki bi na nedovoljen način prestopili državno mejo, oziroma tujcev, ki bi preko mejnih prehodov na območju Policijske uprave Novo mesto želeli vstopiti v Slovenijo, pa za vstop ne izpolnjujejo pogojev.

V sprejemnem centru v Brežicah trenutno ni nastanjenih tujcev. Včeraj popoldan jih je bilo 180 odpeljanih v nastanitvene centre po državi.

Sicer pa so od četrtka, 17. septembra, do ponedeljka, 21. septembra 2015, na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali 3.333 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo ali so skušali vstopiti v državo na mejnih prehodih in niso izpolnjevali pogojev za vstop. Skupno število tujcev, ki so vstopili v našo državo pa je 3598. Vsi tujci so bili po zaključenem postopku nameščeni v nastanitvene centre po državi, ki pa so trenutno vsi več ali manj že prazni.


Več v Črna kronika