Obilno deževje in oranžni alarm

Meteorna voda je zalila nekaj kleti

Prlekija-on.net, petek, 25. september 2015 ob 18:32
Po nadpovprečno topli prvi polovici septembra, je naše kraje konec tedna zajelo obilno deževje, tudi precej se je ohladilo, za petek in soboto pa je razglašen oranžni alarm. Deževje je povzročilo nekaj nevšečnosti.

Uprava RS za zaščito in reševanje je poročala, da se je ob 6.46 čez ceste Kog–Ljutomer v naselju Hermanci podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Vitan - Kog in Hermanci. Ob 7.15 je v naselju Kapca, v občini Lendava, strela udarila v dimnik stanovanjske hiše in ga poškodovala, pri tem pa še odkrila del ostrešja. Posredovali so gasilci iz PGD Kapca in s folijo prekrili poškodovano ostrešje.

Ob 7.55 je meteorna voda zalila okolico podjetja Ultramarin ter nakladalno rampo trgovskega centra Lidl v Ljutomeru. Posredovali so gasilci iz PGD Ljutomer, Radomerje ter Spodnji Kamenščak in prečrpali skupno okrog 300 kubičnih metrov vode. Ob 9.31 so gasilci posredovali v Radomerju, kjer so prekrili streho novogradnje, ob 12.13 je v Murski Soboti meteorna voda zalivala hišo, ob 13.06 pa so gasilci PGD Spodnji Ivanjci posredovali pri črpanju vode iz kletnih prostorov stanovanjske hiše v naselju Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona.

V soboto, ob 7.33, je na relaciji Ormož–Središče ob Dravi, občina Ormož, padlo drevo ogrožalo varnost voznikov na cesti. Posredovali so gasilci PGD Loperšice, ki so drevo odstranili in očistili cestišče.

Dež bo do sobote povsod ponehal, najpozneje v vzhodni Sloveniji. V severovzhodni Sloveniji bo pihal tudi severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne pa od 16 do 20 stopinj C.

Prva polovica lanskega septembra je bila izredno deževna, ko smo tudi v Prlekiji imeli velike poplave.


Več v Narava