»Odvrtele« so se DOSOR-jeve karaoke

Ducat nastopajočih za zaključek priljubljene zabave

Filip Matko, petek, 2. oktober 2015 ob 09:47
Oktobrske karaoke v DOSOR-ju

Oktobrske karaoke v DOSOR-ju

Kot vemo, so letos vso poletje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, potekale številne prireditve za stanovalke in stanovalce doma, ki so se jih udeležili tudi mnogi drugi obiskovalci. Bili so to dogodki v okviru »DOSOR-jeve vetrnice«.

Med temi je bila zelo popularna zabavna prireditev karaoke, ki so bile po urniku enkrat mesečno. In tako so bile prvi dan v oktobru na vrsti zadnje letos. Zaradi hladnega vremena so bile s prireditvenega odra na dvorišču doma prestavljene v DOSOR-jevo avlo. Organizatorki in voditeljici karaok, Maja Zamuda in Mojca Kumlanc, sta uspeli k zaključku privabiti ducat izvajalk in izvajalcev.

Bili so to stanovalke in stanovalci doma (Branko Ločnikar, Nada Bregar, Jože Urankar, Ema Matijevič in Pavle Zvara), zaposleni (Andreja Čuk Singhateh, Andreja Lenartič in Maja Zamuda), prostovoljke in prostovoljci (Radmila Radojević, Jože Farkaš in spodaj podpisani) ter gost, harmonikar David Ješovnik iz Gornjih Ivanjec. Izvajalci, kot pevci-imitatorji, so v svoj repertoar zajeli ljudske prekmurske pesmi (Vsi so venci vejli, Tam kjer valovi Mure), slovensko narodno zabavno glasbo (Lojzeta Slaka), slovensko zabavno glasbo (Poletna noč, Jaz pa jašem v Kolorado), dalmatinske napeve (Ribari, Zalutali pogledi, Cviće), pesem Željka Bebeka »Laku noč svirači« in pesem Djordja Balaševića »Priča o Vasi Ladačkom« ter celo pesem v angleščini.

Številno občinstvo, zbrano v razstaviščni avli DOSOR-ja, je izvajalce nagradilo z bogatim aplavzom, izvajalci so prejeli simbolična darilca, a vsi skupaj, izvajalci in poslušalci, so bili skupnega mnenja: s karaokami bi bilo treba nadaljevati tudi v prihodnje !


Več v Družabno