Pod vplivom alkohola zapeljal v prepust in se hudo telesno poškodoval

V četrtek se je zgodilo več prometnih nesreč, nekatere tudi s hudimi telesnimi poškodbami

Prlekija-on.net, petek, 2. oktober 2015 ob 10:01
Prometna nesreča (fotografija iz našega arhiva)

Prometna nesreča (fotografija iz našega arhiva)

V četrtek, 1. oktobra, se je zgodilo več prometnih nesreč, nekatere tudi s hudimi telesnimi poškodbami. Okoli 10. ure je 20-letni moški vozil motorno kolo od Polenšaka proti Dornavi. V Hlaponcih je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal s cestišča in trčil v betonski prepust. V trčenju se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj. Policisti mu bodo vročili plačilni nalog, o svojih ugotovitvah pa bodo podali poročilo tudi pristojnemu tožilstvu.

Ob 18.20 je v Pestiki, občina Zavrč, osebno vozilo zdrsnilo s ceste. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so pomagali reševalcem NMP pri nudenju prve pomoči poškodovani osebi in odklopili akumulator.

Ob 19:20 je na cesti Središče ob Dravi–Šalovci v občini Središče ob Dravi osebni avtomobil zapeljal iz cestišča, pri čemer se je ena oseba poškodovala. 56-letni moški je vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Šalovec v smeri Grab. V naselju Obrež, kjer poteka vozišče v blagi pregledni desni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo z vozišča in trčil v prepust. Po trčenju je vozilo dvignilo v zrak in ga preko prepusta vrglo v obcestni jarek. Voznik se je v nesreči hudo telesno poškodoval. Reševalci NMP ZD Ormož so poškodovanca prepeljali na zdravljenje v SB Ptuj. Gasilci PGD Ormož so zavarovali in osvetlili kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, na vozilu odklopili akumulator in počistili iztekle motorne tekočine.

Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 0,80 mg/l alkohola. Zagovarjal se bo pri pristojnem sodniku.

Ob 20.42 pa je v kraju Bukovci, občina Markovci, voznik zapeljal iz cestišča in končal v obcestni ograji. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovano osebo so reševalci NMP Ptuj prepeljali v SB Ptuj.


Več v Črna kronika