Že sedmič uspešno ribolovno druženje

»Ribičija je terapija« ob umetnem ribniku »Pri Gustiju«

Filip Matko, sobota, 3. oktober 2015 ob 00:49
Ribičija je terapija

Ribičija je terapija

DOSOR-jevi prostovoljci (Marija Erveš, Adolf Lamut in Jože Robar) ter zaposleni iz DOSOR-ja (Klaudija Zemljič, Blaž Himelrajh, Danilo Miholič in Boris Behek) so na prvi oktobrski dan, dopoldne med 9. in 12. uro, poskrbeli za že tokrat sedmo ribolovno druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja (Marija Kraljič, Esad Džeferović, Smiljan Homec, O Tone Prvi Kralj, Matej Kurbus, Branko Ločnikar, Hasan Macanović, Ratko Majstorović, Stjepan Trobić in Jože Urankar). Beličarjenja, ki je najbolj množična oblika športnega ribolova, so se lotili že šestič ob umetnem ribniku »Pri Gustiju« (last Avgusta Preloga) v Boračevi.

Prostovoljca Adolf Lamut in Jože Robar sta kot izkušena ribiča prava mentorja neizkušenim pri lovljenju rib, poskrbela pa sta tudi za ribiške palice večini stanovalcem DOSOR-ja (le te imata le dva), kot tudi ostali ribolovni pribor. Bila sta v pomoč rekreativnim ribičem, ki so izvlekli skupno 11 rib, ribolova pa so se udeležili tudi nekateri izmed spremljevalcev. Izmed stanovalcev je najtežji ulov (3-kilogramski krap) uspel Branku Ločnikarju, ki je tako bil tudi zmagovalec tokratnega sedmega ribolovnega druženja. Na drugo mesto se je uvrstil Smiljan Homec, na tretje pa Matej Kurbus.

V lepem jesenskem dopoldnevu je druženje vse prehitro minilo, udeleženci srečanja so opravili tudi skupno malico, ob zaključku pa razdelili medalje »Ribičija je terapija« vsem sodelujočim. Prvi trije so prejeli zlato, srebrno in bronasto medaljo ter darove donatorjev, kar sta prispevala Mini pekarna in trgovina Biga Radenci ter Bistro Partis Radenci.


Več v Družabno