V Križevcih izvolili župana

Nadomestne županske volitve v Križevcih

Dejan Razlag, nedelja, 7. junij 2009 ob 21:56
V Križevcih izvolili župana

V Križevcih izvolili župana

V nedeljo, 7. junija so v občini Križevci pri Ljutomeru skupaj z volitvami v Evropski parlament potekale nadomestne županske volitve. Na volitvah sta kandidirala Branko Belec, ki ga je pokojni križevski župan Ozvald Tučič tudi imenoval za podžupana in je do sedaj vodil občino ter Robert Jelen, član križevskega občinskega sveta iz vrst Slovenske demokratske stranke. Belec je v občinskem svetu član Socialnih demokratov, na nadomestnih županskih volitvah pa se je predstavil kot neodvisni kandidat. Po neuradnih podatkih je z nekaj manj kot 60 odstotki novi župan občine Križevci pri Ljutomeru postal Branko Belec.

Svoj glas je imelo možnost oddati 2950 volilnih upravičencev v občini Križevci, volilna udeležba pa je bila 49 odstotna. Po neuradnih rezultatih je Belec prejel 840 glasov (57,7 odstotka), Jelen pa 614 glasov (42,3 odstotka). Belec bo svojo nalogo župana opravljal nepoklicno.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Politika