Radgonski karateisti so se iz Kranja vrnili z desetimi medaljami

Novi odlični dosežki radgonskih karateistov

Prlekija-on.net, torek, 6. oktober 2015 ob 12:22
Kot na praktično vseh tekmovanjih, kjer nastopajo, so radgonski karateisti bili zelo uspešni tudi na mednarodnem turnirju v karateju »Kranj Open 2015«, na katerem so osvojili deset medalj. Kar tri odličja je obesil okrog vratu Blaž Klobasa, dve zlati za prvi mesti v kategorijah kate mlajši ter kate mlajši kadeti ter bronasto za tretje mesto v konkurenci mlajši kadeti borbe.

Prvi mesti sta osvojila še Nejc Sterniša v kategoriji mlajši kadeti 12-14 let in David Klobasa v kategoriji kate mladinci. Druga mesta so zasedli: Nejc Ian Čurman v kategoriji mlajši kadeti 12-14 let, Kristjan Klemenčič kate mlajši kadeti, Florian Tobias Laithner borbe mlajši kadeti ter ekipa v postavi (Nejc Sterniša, Taj Cigula Kaučič in Nejc Ian Čurman). Ob tem je 3. mesto osvojil Taj Cigula Kaučič v kategoriji mlajši kadeti 12-14 let.

Vsem osvajalcem medalj, enako tudi Nataliji Muhič za 5. mesto ter Aleksu Klobasa in Mišelu Čuček je za dobre borbe in kate čestital tudi predsednik radgonskega kluba Anton Rožman, ki je mimogrede ob občinskem prazniku prejel visoko priznanje – srebrni občinski grb.

Z odličnim dosežkom se lahko ponaša še en član kluba Shotokan karate kluba Gornja Radgona. Filip Španbauer, eden najboljših slovenskih karateistov, doma iz Noričkega Vrha. V zelo močni mednarodni konkurenci je na mednarodnem tekmovanju »Croatia Open 2015« na Reki, zasedel zelo solidno tretje mesto. Filip je kategorizirani slovenski športnik in bo letos med 12. in 15. novembrom tekmoval na mladinskem svetovnem prvenstvu v Indoneziji.


Več v Šport