Pestro praznovanje Tedna otroka na OŠ Mala Nedelja

Prvošolčki so postali člani Šolske skupnosti

Branko Košti, torek, 6. oktober 2015 ob 16:51
Kulturna prireditev ob Tednu otroka na OŠ Mala Nedelja

Kulturna prireditev ob Tednu otroka na OŠ Mala Nedelja

V letošnjem Tednu otroka, kateri v času od 5. do 10. oktobra poteka pod sloganom »Nekaj ti moram povedati«, se na Osnovni šoli Mala Nedelja odvijajo številne dejavnosti, ki se navezujejo na temi Pasti mladostništva in Duševno zdravje.

V ponedeljek, 5. oktobra, so na kulturni prireditvi v šolski telovadnici prvošolčke svečano sprejeli v Skupnost učencev šole, že pred tem pa so novi mali člani skupnosti spoznali svojega »velikega brata«, devetošolca, na  katerega se bodo v tem šolskem letu obrnili po nasvet, vzpodbudo ali tolažbo in se z njim v času odmorov tudi družili. Ob zaključku prireditve je ravnateljica Breda Žunič odkrila doprsni kip dr. Karola Grossmanna, katerega je izdelal in ga podaril šoli umetnik Mitja Stanek, sicer likovni pedagog na šoli.

Torek bo namenjen športnim dejavnostim, ko se bodo v različnih športnih disciplinah pomerili učenci med razredi, porabljeno energijo pa bodo nadomestili s sladko pečenim kostanjem na kostanjevem pikniku. V sredo presenečenje pri malici pripravljajo v šolski jedilnici, četrtek bo posvečen resnim temam, pastem, ki prežijo na mladostnike ob uporabi sodobnih tehnologij. S pomočjo zunanjih sodelavcev se bodo učenci poučili o varni rabi interneta in facebooka, v petek bo potekal tehniški dan, kateri se bo končal s čistilno akcijo.

V galeriji si lahko ogledate fotografije in video s ponedeljkove prireditve.


Več v Kultura in izobraževanje