Slikarska ustvarjalnost z usti ali nogami

Angela, Benjamin in Željko izjemno navdušili obiskovalce

Filip Matko, četrtek, 8. oktober 2015 ob 09:27
Navdušeni obiskovalci

Navdušeni obiskovalci

O razstavi ilustracij Marlenke Stupica ter o razstavi slik slovenskih slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, v murskosoboški Galeriji smo na spletnih straneh »Prlekije« poročali, ko so si ju ogledale nekatere članice literarne skupine, ki pod vodstvom Bee Baboš Logar deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

V sredo, 7. oktobra popoldne, se je nekaterim članicam literarne skupine pridružilo še nekaj članic in članov prijateljske skupine Fortuna pod vodstvom sovoditeljice skupine Marije Erveš. Tudi tokrat jim je bil cilj Galerija Murska Sobota, ker je bil napovedan obisk slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. In res je bilo tako.

Angela Medved, ki slika z nogami (počne pa z nogami tudi vsa osnovna gospodinjska dela, ker živi sama, kot tudi plete, kvačka, šiva...) šteje že 83 let, s slikanjem pa se je pričela ukvarjati šele v 56. letu starosti. Bila je enkratna sogovornica vsem, ki so se ustavili ob njenem slikarskem stojalu s platnom, ko je slikala cvetje.

Benjamin Žnidaršič vodi Zavod Ars Viva, je dolga leta uspešen slikar, ki svoja slikarska dela slika z usti oziroma njegova usta in glava usmerjata delo čopičev. Tako je z nasveti pomagal marsikateremu od obiskovalcev, ki se je želel preizkusiti, če je res enostavno slikati s čopičem v ustih. Je pa Benjamin v okviru svojega zavoda poleg že uveljavljenega galerijskega prostora ustanovil še gledališče.

Željko Vertelj pa ustvarja izjemno lepe pokrajinske pejsaže. Tudi on drži svoj čopič v ustih, ko na mizi, na manjšem slikarskem stojalu, stoji platno, da ga ozaljša z zamišjenimi motivi.

Številne obiskovalce, od najmlajših do najstarejših, je trojica slikarskih ustvarjalcev izredno navdušila, zatorej so si ob tem z zanimanjem ogledali razstavo ostale osmerice slovenskih slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, in je na ogled v murskosoboški Galeriji. Razstavljajo še: Vojko Gašperut - Gašper, Silvo Mehle, Roman Gruntar, Neja Zrimšek Žiger, Dragica Sušanj, Martina Pavlovič, Nevenka Gorjanc in Erik Pibernik.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje