Člani Moto kluba Freising Riders iz Škofje Loke pomagajo otrokom in mladostnikom v VIZ Veržej

Podarjena sredstva bodo porabili za plačljive interesne dejavnosti, ki se izvajajo izven zavoda

Branko Košti, četrtek, 8. oktober 2015 ob 19:49
Predaja donacije VIZ Veržej

Predaja donacije VIZ Veržej

V sredo, 7. oktobra, so predstavniki Moto kluba Freising Riders iz Škofje Loke, obiskali Vzgojno izobraževalni zavod v Veržeju. Sprejel jih je direktor Zavoda prof. Borut Casar in jim v kratkem predstavil zgodovino in  poslanstvo te, več kot šest desetletij stare ustanove.

Zatem so si v spremstvu zaposlenih ogledali lepo urejene in vzdrževane prostore, ki pa zaradi starosti že močno kličejo k temeljiti prenovi. O delu in življenju so se pogovarjali tudi z otroki in mladostniki, kateri bivajo v domu.

Obisk ljubiteljev jeklenih konjičkov iz skoraj drugega konca države ni bil le spoznavne in vljudnostne narave. Pravi namen njihovega obiska je bil dobrodelen, saj so predstavnikom otrok in mladostnikov izročili ček v znesku 650,00 evrov. Odločitev, zakaj klub z gorenjskega konca donira v Prlekijo, je pojasnil predsednik MC Freising Riders Drago Leskovšek. Povedal je, da je Slovenija za njih pravzaprav ena velika vas. Vsako leto prirejajo Moto zbore, na katerih sodelujejo tudi ostali klubi. Dobičke, v kolikor po prireditvi kaj ostane, namenjajo v dobrodelne namene, najraje otrokom, saj so ti najbolj šibki. S takimi akcijami k dobrodelnosti spodbujajo tudi druge klube. Za donacijo v Prlekijo so se odločili, ker sodelujejo tudi s sorodnimi klubi s tega območja, en Prlek je tudi član njihovega kluba, trije pa so pripravniki za včlanitev. In prav na predlog člana iz Prlekije so se odločili, komu letos podariti sredstva. Sicer pa letos niso bili prvič v Prlekiji, v septembru so namreč pripravili piknik za svoje motoristične prijatelje v Precetincih in del sredstev za donacijo zbrali tudi tam.

Ob zahvali za donacijo je Kamila Kramarič, vodja Enote Dom povedala, da bodo podarjena sredstva namenili za različne interesne dejavnosti otrok in mladostnikov, katere se izvajajo zunaj zavoda in jih morajo posebej plačati.


Več v Družabno