Kostanji že lepo dišijo

Prvi jesenski piknik v ob leseni hišici DOSOR-jevega dvorišča

Filip Matko, petek, 9. oktober 2015 ob 12:00
Jesenski piknik v DOSOR-ju

Jesenski piknik v DOSOR-ju

V pravem jesenskem dopoldnevu so se stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, 9. oktobra ob 9.30 zbirali pri leseni hišici na DOSOR-jevem dvorišču, kjer so posebej zanje bile pripravljene mize in klopi. Že pred tem pa je hišnik Slavek zakuril v peči, odprt ogenj prekril s posebno luknjasto posodo, vanjo pa stresel mamljiv jesenski sadež – kostanje.

Strežnice DOSOR-ja, skupno jih je sedem, imajo vsako jesen na skrbi kostanjev piknik, zato so se dan pred tem odpravile v gozdič sosednjega naselja Boračeva in nabrale kostanje za peko. Seveda so jih primerno prirezale za peko, niso pa pozabile na sladki mošt, ki se h kostanjem zelo prileže.

Gospodinje in terapevtke so stanovalkam in stanovalcem pomagale pri lupljenju pečenih kostanjev, kar naprej pa iskale posodo z vodo, da si umijejo počrnele prste in dlani. Marsikdo je bil črn tudi okoli ust ali celo ušes, a nič zato, kajti bilo je zabavno, veselo z obujanjem spominov na mlade dni, ko so se enako ali še bolj veselili pečenih kostanjev. Bilo je to prvo tovrstno pečenje kostanjev letos na DOSOR-jevem dvorišču, stanovalec Maksimiljan pa že obljublja v prihodnjih dneh tudi kostanje iz pohorskih gozdov.


Več v Družabno