Elektro Maribor obnavlja nizkonapetostno omrežje Skakovci

Zaključek del pomeni konec motenj v dobavi električne energije in povečano zanesljivost napajanja, neodvisno od vremenskih razmer

Prlekija-on.net, torek, 13. oktober 2015 ob 10:55
Nizkonapetostno omrežje Skakovci

Nizkonapetostno omrežje Skakovci

Na območju naselja Skakovci, nekaj kilometrov severno od Radencev, ob avstrijski meji, Elektro Maribor obnavlja nizkonapetostno omrežje.

Transformatorska postaja in pripadajoče omrežje Skakovci je bilo zgrajeno leta 1955, leta 1980 so na nizkonapetostnem izvodu izvedli rekonstrukcijo, sedaj pa so ga obnovili.

Obnovo nizkonapetostnega omrežja so izvedli vzporedno z rekonstrukcijo državne ceste v naselju. Zaradi širitve in prestavitve ceste so omrežje tako izvedli v zemeljski varianti, predelali so odjemna mesta ter zamenjali nizkonapetostno opremo v transformatorski postaji. Ob rekonstrukciji omrežja so za investitorja izvedli tudi rekonstrukcijo javne razsvetljave.

Na 900 metrov dolgi trasi so sodelavci Območne enote Murska Sobota pričeli dela izvajati julija, zaključena pa bodo še ta mesec. Terminski plan izvedbe so usklajevali z izvajalcem del na cesti.

Odjemalci so imeli v času del občasno moteno oskrbo z električno energijo, vendar so jih o tem sproti obveščali preko spleta, radia in aplikacije za brezplačno obveščanje o načrtovanih izklopih. Za 23 odjemalcev na obnovljenem izvodu pomeni zaključek del konec motenj v dobavi električne energije in povečano zanesljivost napajanja, neodvisno od vremenskih razmer.

Vrednost investicije znaša 22.000 evrov.


Več v Gospodarstvo