Na regati Interpol Coppers Cup so na slovenskem večeru predstavili Pomurje

Ob narezkih in prigrizkih, ki jih je predstavilo podjetje Kodila in vinih Radgonske kleti ter Vinogradništva Kos, je stekla beseda tudi o povezovanju med mestom Murter in Mursko Soboto

Prlekija-on.net, četrtek, 15. oktober 2015 ob 21:08
SPSTeam

SPSTeam

Regata Interpol Coppers Cup (ICCA) je bila prvič orga­nizirana leta 1989 na Nizozemskem, ko se je skupi­na jadralskih navdušencev iz Interpola odločila povabiti jadralce zaposlene v »organih pregona« na tekmovanje v jadranju.

Od takrat naprej se je odvijala vsaki dve leti, število posadk pa se je večalo iz leta v leto, tako, da so ga morali omejevati, udeleženci pa so prihajali iz večine držav takratne EU in Avstralije.

Od leta 2003 so regato organizirali pod okriljem Europola, leta 2013 pa so se odločili, da z organizacijo zaključijo. V dogovoru s SPSTeam-om (Slovenian Police Sailing Team), ki je na zadnjih treh tekmovanjih zastopal slovenske barve je padla odločitev, da se regata preseli na Jadransko morje.

Prva jadranska regata ICCA je potekala od 19. do 26. septembra 2015 na Hrvaškem. Organizator jadralno društvo Tikve&CO se je odločil za sodelovanje z Marino Hramina na Murterju, ki je ponudila odlične pogoje in štiriindvajset enakih jadrnic Bavaria 46 cruiser, ki so jadralcem nudile ob precej močnem vetru skozi ves teden veliko jadralskih užitkov. Udeleženci so prišli iz Švedske, Nizozemske, Irske, Anglije, Norveške, Švice, Nemčije, Belgije, Italije, Španije, Hong Konga in Slovenije.

Vrhunec dogajanja na kopnem je bila nedvomno sreda, ki smo jo poimenovali Slovenski večer, kjer smo predstavili našo kulinariko in vinsko ponudbo – tokrat je bilo na vrsti Pomurje. Ob narezkih in prigrizkih, ki jih je predstavilo podjetje Kodila in vinih Radgonske kleti ter Vinogradništva Kos, je stekla beseda tudi o povezovanju med mestom Murter in Mursko Soboto, saj sta se dogodka udeležila oba župana omenjenih mest dr. Aleksnader Jevšek in g. Ivan Božikov. Večer je imenitno začinila tudi slovenska vinska kraljica Sandra Vučko.

Po štirih jadralnih dnevih je zmaga pripadla švedskim jadralcem, ekipi Vikingi, slovenska posadka je po odličnem jadranju zasedla četrto mesto z enakim številom točk, kot tretje uvrščeni. Drugo mesto je zasedla posadka Amsterdam iz Nizozemske in tretje Wish iz Norveške. Slovenske barve so zastopali Mitja Vehovec, kot skiper, ter posadka Zoran Kosi, ki prihaja s Cvena, Tomislav Habulin, Aleksander Mravljak, Jože Mihalič in Domen Medved. Za vrhunsko in na vseh dosedanjih regatah najboljšo uvrstitev jim kot glavni organizator iskreno čestitam.

Organizacijski odbor smo sestavljali g. Aleksander Jevšek kot častni predsednik, Franjo Stančin kot glavni organizator in Dejan Ravter kot organizator in drugi sodnik. Za delovanje multimedijskih vsebin pa sta poskrbela Danilo Golob in Špela Štamol. Ne smemo pa pozabiti še na več članov Jadralnega društva Tikve&CO, ki so seveda poleg sponzorjev s svojim delom pripomogli k uspešni izvedbi dogodka.

Na petkovem zaključnem večeru so pohvale kar deževale, saj je večina udeležencev prvič zajadrala na Jadranu in kar ni mogla verjeti, da se lahko tudi ob tem času kopajo v morju ter jadrajo brez debelih zimskih oblačil, česar so bili vajeni do sedaj. Skupna ugotovitev in želja ekip je bila, da prireditev ostane tradicionalna in se vidimo ponovno čez dve leti.

Cilj organizatorja je vsekakor regato preseliti v Slovenijo, kakor hitro mogoče omogočiti zadostno število »monotipnih« jadrnic.

Franjo Stančin
Organizacijski odbor ICCA

Uradne rezultate lahko vidite tukaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport