Ljutomerčanke dosegle prvo zmago v drugi ligi

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so premagale ekipo Benedikta z rezultatom 3:0

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 21:27
ŽOK Ljutomer

ŽOK Ljutomer

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so v 1. krogu 2. državne odbojkarske lige vzhod, premagale ekipo Benedikta z rezultatom 3:0. (12, 16, 19) ter s tem dosegle 1. zmago v drugi ligi.

Ljutomerske odbojkarice so po nekaj letih igranja v 3. državni ligi ter po osvojitvi prvega mesta v lanski tekmovalni sezoni, tokrat odigrale 1. tekmo v drugi državni ligi – vzhod. Temu primerno se je v športni dvorani ŠIC Ljutomer zbralo veliko število gledalcev oz. navijačev. Da gre za premierno tekmo velike večine domačih igralk v 2. ligi, kaže tudi podatek, da so bile v ekipi za tekmo, vse punce, ki ta čas trenirajo v članski ekipi.

Ljutomerske odbojkarice so na premierni tekmi v 2. državni ligi, prišle do prepričljive zmage proti ekipi Benedikta in sicer z rezultatom 3:0. Domačinke so odlično in borbeno igrale predvsem v prvem  nizu, ki so ga vodile od samega začetka ter ga na koncu suvereno dobile z rezultatom 25:12.

Podobna igra kot v prvem je bila tudi v drugem setu, ki so ga Ljutomerčanke prav tako ves čas vodile z nekaj točkami prednosti. Kljub nekaj napakam pri serviranju, igralke Benedikta niso našle načina kako odgovoriti na igro domačink, še posebej, ker je bilo opazno, da organizacija igre pri Benediktu občasno ni bila na potrebnem nivoju. Tudi ta set so Ljutomerčanke zanesljivo dobile z rezultatom 25:16.

V tretjem setu je bila igra Benedikta veliko boljša kot v prvih dveh setih, medtem ko je pri Ljutomerčankah bilo opazno, da jim pada potrebna motiviranost. Temu primerno se je gibal rezultat do sredine seta, ki je bil dokaj izenačen. Šele po odličnem serviranju domačink, je nastala razlika več točk, ki so jo domačinke nato držale do konca seta ter ga dobile z rezultatom 25:19.

Kljub temu, da je igra Ljutomerčank občasno nihala, je zmaga več kot zaslužena ter dobra popotnica za naslednje tekme. Tudi zaradi tega, ker ima ekipa na vseh igralnih mestih veliko izbiro dokaj enakovrednih igralk, ki jih lahko trener rotira oz. daje vsem možnost za igro.

ŽOK LJUTOMER - BENEDIKT 3:0
Ljutomer, 17 oktobra 2015

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 150, sodnika: Amir Suljanović – Maribor, Miha Velec – Rače.

ŽOK Ljutomer: BELEC S., BRENČIČ, MAKOTER K. KUTNJAK, PETEK, VOZLIČ, FEKONJA, HOCHSTATTER, KOSI, BELEC L., KOVAČIČ, ŠTUHEC, MAKOTER L., MIKL. Trener: HOCHSTATTER J., pom. trenerja : TRETINJAK D.

Benedikt: ŠADL, FRIDAU, VOGRIN, MLINARIČ, JANČAR, DRETA, MULEC, HARI, MEJCENIČ, MARKOVIOČ, RAKUŠA. Trener: KOVAČEV.

Jože Makoter


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport