Bioterme so Naj kopališče 2015 v kategoriji srednje velikih termalnih kopališč

Bioterme pa bodo letos predale svojemu namenu še najmodernejše postajališče za avtodome v Sloveniji

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2015 ob 09:29
Bioterme Mala Nedelja

Bioterme Mala Nedelja

Obiskovalci kopališč, ki so letos prišli na svoj račun zaradi dolgega in vročega poletja, so tudi letos s pomočjo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« in istoimenskega spletnega portala www.dj-slovenija.si množično izbrali »Naj kopališče 2015«.

V sodelovanju sedmih radijskih postaj, spletnega portala in RTV Slovenija, so že 25. leto zapored podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem, pa tudi nagrade »Naj plavalec 2015«, ki jih podeljuje Plavalna zveza Slovenije. Letos je skupaj prispelo skoraj 30.000 glasov.

Bioterme Mala Nedelja prve, Terme Banovci tretje
Med srednje velikimi termalnimi kopališči je največ glasov prejelo kopališče Bioterme – Mala Nedelja, na drugem mestu je pristal Thermana Park Laško, na tretje mesto pa so uvrščene Terme Banovci. Bioterme pa bodo letos predale svojemu namenu še najmodernejše postajališče za avtodome v Sloveniji. Ker gre za pomembno pridobitev, so se v družbi odločili, da ob otvoritvi Postajališča za avtodome Bioterme/PZA Bioterme pripravijo poseben dogodek, in to v pravem, prleškem duhu – ob Martinovem in sicer v soboto, 7. 11. 2015 ob 10. uri.

V ostalih kategoriji so bili glasovi naslednji: v kategoriji naravnih kopališč so kopalci tokrat najbolje ocenili Grajsko kopališče Bled, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan.

V kategoriji letnih kopališč se je letos na prvo mesto uvrstilo Letno kopališče Celje, pred Laguno, mestno plažo Ljubljana, na tretje mesto pa Letno kopališče Brestanica. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretjem pa Vodni Park Bohinj.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so prejele Terme Paradiso, na drugem mestu so Terme Snovik, Rimske terme pa so zasedle tretje mesto.  Najboljše veliko termalno kopališče leta 2015 so Terme Olimia z Aqualuno, na drugo mesto se je uvrstila Termalna riviera Terme Čatež, na tretje pa Terme 3000.

Vse glasove lahko vidite tukaj.

Plavalna zveza Slovenije je ob tem izbrala še najboljše plavalce v kadetski, mladinski in absolutni kategoriji, kjer sta naziv prejela Anja Klinar in Damir Dugonjič.


Več v Zanimivosti