Na OŠ Stročja vas zbirajo zamaške za pomoč učenki Kaji. Pomagajte tudi vi.

Učenka Kaja Novak Pongračič obiskuje 4. razred, je vedoželjna, simpatična in navihana deklica, ki pa za prehod v višje nadstropje šole potrebuje dvigalo

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2015 ob 10:174
Z željo, da bo Kaja kar najbolj samostojna, ji želijo omogočiti nemoteno premikanje po šoli

Z željo, da bo Kaja kar najbolj samostojna, ji želijo omogočiti nemoteno premikanje po šoli

V življenju premalo cenimo majhne stvari, majhne pozornosti. V poplavi vseh mogočih stvari pogosto spregledamo kaj majhnega. Majhne stvari lahko veliko pomagajo. Takšna gesta ima pogosto več učinkov.

Na OŠ Stročja vas so se odločili, da začnejo zbirati zamaške. Zamašek je res majhen, vendar lahko veliko pomaga. Poleg finančnega učinka ima tako zbiranje tudi ekološko noto. Do sedaj so zamaške že zbirali in pomagali drugim, tokrat pa sami potrebujejo pomoč. Učenka Kaja Novak Pongračič obiskuje 4. razred. Je vedoželjna, simpatična in navihana deklica, ki pa za prehod v višje nadstropje šole potrebuje dvigalo. Kaja je namreč vezana na invalidski voziček. Z željo, da bo Kaja kar najbolj samostojna, ji želijo omogočiti nemoteno premikanje po šoli, zato se obračajo na vse, ki lahko in želijo pomagati.

Vabijo vas, da zbirate zamaške od sokov, vode, mleka, tekočih jogurtov, čokoladnih namazov, šamponov, gelov za tuširanje, lakov za lase, deodorantov, tekočih pralnih praškov in čistil, mehčalcev, zdravil oz. vse tiste, ki imajo oznako PP ali PE – torej znak za reciklažo.

In zakaj? Preprosto: zbrane zamaške bo odkupilo podjetje MPI-RECIKLAŽA iz Črne na Koroškem, denar od zamaškov pa bo šola porabila za nabavo dvigala oz. pripomočka za Kajo za prehajanje med nadstropji. Tona zamaškov stane 300 EUR. Vsak zamašek bo pomagal Kaji priti do dvigala, v naravi pa bo en odpadek manj.

Zamaške bodo zbirali celo šolsko leto 2015/16. Poskrbeli bodo tudi za prevoz zbranih zamaškov. O zbrani količini jih lahko obvestite na tel. štev. 031 667 542.