Osrednja slovesnost ob dnevu spomina na mrtve v Ljutomeru

Pri spomeniku Triglav v Ljutomeru je spregovoril častni občan Ljutomera Miroslav Steržaj

Prlekija-on.net, petek, 23. oktober 2015 ob 20:38
Osrednja slovesnost ob dnevu spomina na mrtve

Osrednja slovesnost ob dnevu spomina na mrtve

Občina Ljutomer in Združenje borcev NOB Ljutomer sta v petek, 23. oktobra, ob dnevu spomina na mrtve pripravila spominske slovesnosti na številnih lokacijah v občini. Osrednja slovesnost je potekala pri spomeniku Triglav v Ljutomeru, kjer je spregovoril častni občan Ljutomera Miroslav Steržaj, delegacija pa je ob spomeniku položila venec.

Za kulturni program so poskrbeli učenci osnovnih šol, Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Spominske slovesnosti so potekale še pri spomeniku padlih borcev ob stari osnovni šoli v Mali Nedelji, pri spominski plošči na Podgradju - domačija Lipovec, pri spomeniku talcem pri Ribičevem mlinu v Cezanjevcih ter pri spomeniku ob glavni cesti v Ilovcih.

Posebne občinske delegacije so položile vence in prižgale sveče tudi ob spominskih ploščah v Mestni hiši in na Ljutomerski kleti, ob spominskem obeležju v Babjem ložiču, pri spomeniku padlim borcem NOB na pokopališču v Ljutomeru ter na grobovih Viktorja in Julijane Kukovec ter Ludvika Bratuše na pokopališču v Ljutomeru in dr. Antona Trstenjaka na pokopališču v Gornji Radgoni.


Več v Kultura in izobraževanje