Kako je Anika kupčkala denar v skrinjice

Igriva slikanica za male in velike otroke Bine Šijanec

Filip Matko, petek, 23. oktober 2015 ob 21:08
Bina Šijanec med malimi in velikimi poslušalci

Bina Šijanec med malimi in velikimi poslušalci

V zloženki lahko preberemo, da »Anika je naravnana k željam in ciljem namesto k oviram, k dosežkom namesto k napakam, k možnostim namesto k omejitvam ter k radovednosti in čudenju namesto k domnevam. Pomembno vlogo pri tem imata starša, ki jo podpirata in spodbujata pri njenih idejah…«

Avtorica igrive slikanice za male in velike otroke pod naslovom »Anika in njene skrinjice« je Bina Šijanec, ki živi in ustvarja v Benediktu. S slikanico je ponudila otrokom vse tisto, kar jim omogoča, da postanejo odgovorni, pošteni, dobrosrčni in podjetno naravnani odrasli ljudje. Seveda pa ne samo s knjigo, pač pa tudi s svojimi nastopi je avtorica slikanice še kako prepričljiva.

Tako je Bina Šijanec v četrtek, 22. oktobra dopoldne, v predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pripovedovala tretješolkam in tretješolcem Osnovne šole Radenci, kaj počne njena Anika s svojimi šestimi skrinjicami. Šolarkam in šolarjem so se pridružili tudi stanovalke in stanovalci tega doma, ki se še kako razveselijo obiskov otrok in mladih.

Številno poslušalstvo, majhne in velike, je avtorica slikanice na igriv in preprost način spodbudila k skrbnemu ravnanju z denarjem ob pomoči šestih skrinjic (s podobo veveričke, sovice, treh srčkov, zlate kokoške, zajčka in drevesa), k vizualizaciji in dejavnemu uresničevanju želja in ciljev, k prevzemanju odgovornosti zase, k ustvarjalnemu in podjetnemu razmišljanju ter delovanju z namenom ustvarjanja blaginje zase in za druge.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje