Poletna kopalna sezona se odpira tudi v Ormožu

Ormoški bazen

Dejan Razlag, petek, 12. junij 2009 ob 16:16

Kot v Ljutomeru, se tudi v Ormožu poletna kopalna sezona prične v soboto 13. junija 2009, ko bo Letno kopališče Ormož pričelo z rednim obratovanjem. Kopališče bo odprto vsak dan med 9.00 in 19.00 uro, ob petkih, sobotah in nedeljah pa je omogočeno tudi nočno kopanje, med 20.00 in 22.00 uro.

Nekaj podatkov o Ormoškem kopališču

Kopališče leži ob robu grajskega parka in kot tako nudi kopalcem rekreacijo in sprostitev v naravi. Kopališče že več kot 30 let obratuje v poletnih mesecih - od junija do konca avgusta. Kopalcem sta na voljo otroški bazen s toboganom ter športni bazen skupnih vodnih površin 430 m2, kopališče pa se ponaša z lepo urejeno okolico s prostori za sončenje. Za tiste, ki pa se sonca izogibajo, je na voljo dovolj senčnih mest.

Na kopališču lahko kopalci preživijo cel dan ali se kopajo dve ali štiri ure, ob vikendih (petek, sobota, nedelja) pa lahko uživajo tudi v nočnem kopanju od 20.00 do 22.00 ure. Za različne skupine kopalcev in za zakup kopanj so na voljo popusti od 10 do 15%, za otroke do petega leta starosti je kopanje brezplačno. Kopalcem na kopališču nudijo tudi možnost igranja odbojke na travi in badmintona.

Kopališka dejavnost v mestu Ormož je javnega značaja, kjer Komunalno podjetje Ormož d.o.o. upravlja z Letnim kopališčem Ormož in Zimskim bazenom Hardek, ki se nahaja v prostorih Gimnazije Ormož. Ormoški bazeni so polnjeni z naravno ogrevano pitno vodo, katera se ogreva s pomočjo solarne naprave.

Zimski bazen Hardek z vodno površino 112 m2 obratuje od novembra do aprila. V dopoldanskem času je bazen namenjen plavalnim tečajem osnovnošolskih otrok.


Več v Družabno