Aleš Ivanuša iz Plesnega kluba Zeko postal svetovni prvak v breakdance-u

Plesni klub Zeko je osvojil naslov svetovnega prvaka in štiri medalje na svetovnem prvenstvu

Prlekija-on.net, nedelja, 25. oktober 2015 ob 10:37
Aleš Ivanuša je postal svetovni prvak

Aleš Ivanuša je postal svetovni prvak

Od 21. do 25. oktobra poteka IDO (international dance organisation) Svetovno prvenstvo v hip hopu, breakdancu in electric boogiu. Prvenstvo se odvija v Riminiju v Italiji. Udeležilo se ga je 3.200 plesalcev iz 32 držav. Pomurje zastopa 12 plesalcev iz Plesnega kluba Zeko, ki so osvojili štiri medalje, Aleš Ivanuša iz Borecev pa je postal svetovni prvak v breakdance-u.


Rezultati:
1. mesto Aleš Ivanuša breakdance solo člani
2. mesto Breakdance članska ekipa (Aleš Ivanuša, David Cimerman, Brin Matko Juvančič, Dejan Zečević)
3. mesto Filip Kovačič breakdance solo mladinci
3. mesto Breakdance ekipa mladinci (Filip Kovačič, David Copot, Petra Rajh, Elias Ljubec, Rok Mihalič, Gal Vrbnjak, Enej Koprivec)
5. mesto David Cimerman breakdance solo člani
5. mesto David Copot breakdance solo mladinci
35. mesto Jaka Slekovec hip hop solo mladinci

"Najuspešnejše svetovno prvenstvo za Plesni klub Zeko. 4 medalje in naslov svetovnega prvaka. Aleš je čakal 10 let, bil je zelo blizu ampak vedno znova mu je spodletelo, tokrat pa mu je uspelo. Čestitke so letele od vsepovsod. Vsi so mu zelo privoščili, ker ga spremljajo že leta in vedo, da mu skoz zmanjka tisto nekaj malega. Članska ekipa je šla zelo sproščeno na prvenstvo, nekako smo vedeli, da nekih velikih možnosti nimamo ker smo samo štirje, zato smo s show točko riskirali in naredili čisto drugačno kot so sodniki navajeni, vzeli smo Irsko glasbo in dodali nekaj njihovih korakov ter povezali z breakdancom. Uspelo se nam je prebiti v finale, tam pa nam je v battlu malenkost zmanjkalo, dva sodnika sta pokazala neodločen rezultat, tretji pa je bil za nasprotno ekipo. Preveč smo proslavljali Alešev uspeh eno noč prej :). Mladinci so tudi odplesali odlično, zelo napredujejo in se trudijo na treningih in doma, tako da so cilji za naprej visoki. S tem smo končali jesensko obdobje različnih prvenstev in lahko delamo za naslednjo sezono. Neverjetno uspešna jesen je posledica predvsem spreminjanja razmišljanja, kjer sem potreboval največ dela. Tehnično smo dobri ampak v to je treba verjet, kar pa pri Prekmurcih ni lahko doseč, da verjamejo, da so neki mali ljudje iz malega kraja lahko najboljši na svetu, da si postavijo visoke cilje in verjamejo, da jih nekoč lahko dosežejo", je ob tem povedal Dejan Zečević, vodja Plesne šole Zeko.



Več v Šport