Hrvaški državljan z ukradenim avtomobilom nezakonito prevažal mladoletne osebe

Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da se v vozilu poleg voznika nahaja še šest mladoletnih oseb (fantov), državljanov Kosova, starih 16 in 17 let

Prlekija-on.net, petek, 30. oktober 2015 ob 13:15
Policija

Policija

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so 27.10.2015, okrog 23.00 ure na počivališču Mol Pince ob vstopu v Republiko Slovenijo zaustavili in kontrolirali osebno vozilo znamke Audi, avstrijskih registrskih številk, katerega je vozil 35-letni državljan Hrvaške.

Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da se v vozilu poleg voznika nahaja še šest mladoletnih oseb (fantov), državljanov Kosova, starih 16 in 17 let, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Zaradi mladoletnih oseb se je v postopek vključil tudi Center za socialno delo.

Hrvaški državljan je osumljen storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj 29.10.2015 odredil pripor. Mladoletne osebe so obravnavane po Zakonu o tujcih in bodo do odstranitve na Madžarsko nastanjene v Center za tujce Postojna.

Tekom preiskave kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno tudi, da je bilo osebno vozilo znamke Audi, ki ga je vozil hrvaški državljan ukradeno v Srbiji. V zvezi kaznivega dejanja tatvine avtomobila policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila.


Več v Črna kronika