Nočna prireditev »Čira čara cumprnija«

Noč čarovnic - Halloween v Gančanih

Jože Žerdin, petek, 30. oktober 2015 ob 21:48
Noč čarovnic v Gančanih

Noč čarovnic v Gančanih

Pred nočjo čarovnic je Društvo za trajnostni razvoj Perika Gančani pri Beltincih pripravilo že četrto prireditev noč čarovnic z naslov »Čira čara cumprnija«. Dogodek, katerega se je udeležilo veliko najmlajših iz vasi Gančani, ki so jih spremljali njihovi starši je potekal v večernih urah v petek, 30. oktobra, v dvorani Športno rekreacijskega centra Gančani.

Vsi skupaj, ki so se udeležili tega lepega dogodka so spoznali duh in utrip noči čarovnic. Za otroke so pripravili nekaj delavnic, kjer so najmlajši izdelovali čarovniške predmete, različne klobuke in igrače. Rdeča nit delavnic pa je bilo izdelovanje majhnih lampiončkov, čarovnice na palici, katere so okrasili z različnimi barvami. Po delavnicah so se vsi skupaj zbrali zunaj na dvorišču. Pisana druščina čarovnic in ostalih udeležencev se je s svetlečimi lučkami in lampiončki odpravila na pravi nočni pohod čarovnic po vasi. Center čarovniškega večera pa je bilo dogajanje okrog ognja, kjer so pajali kruh in kuhali vino.

Letos so kot novost na dvorišču postavili čarovniško pokopališče s križi in čarovniškimi oblekami, kar je dogodek še bolj popestrilo. Po končanem čarovniškem pohodu so se vsi skupaj zbrali v dvorani, kjer so si najmlajši ogledali igro z naslovom »Mala čarovnica, ki ni znala biti hudobna«, katero so uprizorili gostje iz Bakovcev. Ob tej priložnosti pa so si vsi skupaj še ogledali zvezde na nebu in sicer s posebno projekcijo. Čarovniški večer pa so sklenili s »čarovniško« hrano, katero so jim pripravili člani Društva za trajnostni razvoj Perika Gančani. Skratka otroci so spoznali pomen noči čarovnic, ki je v Slovenijo prišel iz daljne Amerike.


Več v Družabno