Srhljiva in zabavna noč čarovnic v Rakičanu navdušila tisoče obiskovalcev

Organizatorji so pripravili enkraten program, ki je potekal tako v dnevnem, kakor tudi v nočnem delu, prireditev pa je privabila v Rakičan na tisoče obiskovalcev

Prlekija-on.net, sobota, 31. oktober 2015 ob 22:04
Ples - Noč čarovnic

Ples - Noč čarovnic

V Rakičanu se je odvila najbolj srhljiva, spektakularna in zabavna letošnja prireditev – Ples - Noč čarovnic. Organizatorji so pripravili enkraten program, ki je potekal tako v dnevnem, kakor tudi v nočnem delu, prireditev pa je privabila v Rakičan na tisoče obiskovalcev.

Mnogoštevilni obiskovalci so ob tej priložnosti oblekli tudi bolj ali manj grozljive kostume in maske. Veliko pa jih je izkoristilo priložnost in si dalo narediti poslikavo obraza, kar na prireditvi sami. Potekali so številni srednjeveško obarvani dogodki, prikazi in plesi. Obenem so potekale tudi številne delavnice za najmlajše. Zaplesali so tudi plesalci Plesne šole Zeko.

Osrednja zvezda letošnjega dnevnega dogajanja je bil akrobatski letalski program, ki ga je pripravil Peter Podlunšek. Organizatorji pa so pripravili tudi nekaj novosti in vrhuncev letošnje prireditve. Zip-line je bila zagotovo ena izmed večjih atrakcij, ki so se je še posebej razveselili mlajši čarovniki in čarovnice. Slednji so tako imeli priložnost »poleteti« iz Rakičanskega gradu, kakor pravi čarovniki. Prav tako je letošnja prireditev ponudila doslej najdaljšo 20 urno zabavo.

Oglejte si tudi:
Peter Podlunšek navdušil
z letalnimi čarovnijami v Rakičanu

Večerno dogajanje v Rakičanu
Kakor vsako leto so tudi letos obsodili eno izmed čarovnic. Slednja je vztrajno zanikala svojo odgovornost glede sposobnosti čaranja in vplivanja na vedenje drugih ljudi. Neizprosni sodniki so v sodelovanju z rablji uporabili učinkovite in številne grozljive metode mučenja za priznanje »resnice«. Scenarij sojenja je bil zaigran po resničnih zgodovinskih zapisih. Kljub vztrajnosti je po številnih mučenjih čarovnica priznala »krivdo« in si tako zaslužila obsodbo in zapečatila svoj konec na grmadi.

Za zadnje dejanje in sežig čarovnice pa so spektakularno poskrbeli bruhalci ognja, ki so zanetili grmado. Nato je sledila zabava na zunanjih odrih in v kavarni dvorca Rakičan vse do sedme ure zjutraj.

Spodaj so fotografije iz popoldanskega dogajanja ter video, fotografije iz večernega dogajanja s skupinami pa najdete tukaj.


Več v Družabno