Na začasno železniško postajo v Šentilju prispel prvi vlak s prebežniki

Novost bo zelo olajšala delo policistom, ki bodo prebežnike v nastanitveni center spremljali na razdalji okoli 150 metrov in ne več skozi celotno naselje, kot doslej

Prlekija-on.net, nedelja, 1. november 2015 ob 12:20
Nova železniška postaja v Šentilju

Nova železniška postaja v Šentilju

Z današnjim dnem, od 7. ure naprej, se vlaki Slovenskih železnic, s katerimi bodo vozili prebežnike iz drugih območij po Sloveniji v nastanitveni center Šentilj, ne bodo več ustavljali na železniški postaji Šentilj, temveč bodo prebežnike pripeljali v neposredno bližino nastanitvenega centra.

V želji prisluhniti ljudem in pričakovanjem lokalne skupnosti sta namreč Ministrstvo za notranje zadeve in občina Šentilj, podpisala dogovor in s postavitvijo začasnega perona zagotovila rešitev, ki je bolj sprejemljiva tako za krajane, prebežnike kot tudi vse, ki se z migracijami ukvarjajo.

Prvi vlak s prebežniki je iz Dobove na začasno železniško postajo prispel deset minut čez 9. uro. Kot je ob tej priložnosti povedal Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor, je policija zelo zadovoljna z ureditvijo začasne železniške postaje.

Novost bo zelo olajšala delo policistom, ki bodo prebežnike v nastanitveni center spremljali na razdalji okoli 150 metrov in ne več skozi celotno naselje, kot doslej. S tem so pridobili na času in varnosti ter kar je še pomembneje, prisluhnili lokalnemu prebivalstvu. S pridobitvijo ne bo več prihajalo do zapor cest v Šentilju, s čemer pa se bo spet povečala pretočnost prometa.

Zvočni posnetek izjave Rafaela Viltužnika, pomočnika direktorja PU Maribor:


Več v Slovenija