Občina Razkrižje prejela naziv Planetu Zemlja prijazna občina 2015

Občina Razkrižje sodeluje že peto leto in je prejela tudi oceno napredka na posameznih področjih

Prlekija-on.net, petek, 6. november 2015 ob 14:21
Prejemniki priznanj, foto: društvo Planet Zemlja

Prejemniki priznanj, foto: društvo Planet Zemlja

Na slovesni prireditvi ob otvoritvi 46. sejma Narava-zdravje, ki je v četrtek potekalo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je društvo Planet Zemlja podelilo že šeste nazive Planetu Zemlja prijazna občina. Naziv so si letos prislužile naslednje občine: Razkrižje, Vodice, Zreče, Žalec in Ljubljana. Razkrižje je osvojilo naziv v kategoriji do 3.000 prebivalcev.

Natečaj nagrajuje občine v petih kategorijah (po številu prebivalstva: do 3.000, od 3 do 5.000, od 5 do 10.000, nad 10.000 in Mestne občine), lani pa so prva priznanja za zvestobo prejele že nekatere občine, ki sodelujejo že peto leto in so prejele tudi oceno napredka na posameznih področjih. Letos so to priznanje prejele občine: Razkrižje, Zreče, Radovljica in Ljubljana.

Komisija letošnjega natečaja, v sestavi strokovnjakov Zavoda za gozdove RS, Direktorata za kmetijstvo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Nacionalnega instituta za javno zdravje, zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, Gospodarskega razstavišča Ljubljana, Okoljsko raziskovalnega zavoda, Gradbenega instituta ZRMK, Zavoda za varstvo narave, Zavoda za varno igro in društva Planet Zemlja, je izbrala občine, ki so s svojim delovanjem na področju varovanja gozdov, lokalne samooskrbe, onesnaževanja s hrupom, trajnostnega turizma, sejemske dejavnosti, ravnanja z odpadki, energetike, varstva narave, varnosti na igriščih in okoljskega komuniciranja, zaslužili najvišje ocene ter s tem naziv Planetu Zemlja prijazna občina 2015.


Več v Kultura in izobraževanje