V Biotermah odprto novo, sodobno postajališče za avtodome

S prerezom traku sta postajališče odprla županja mag.Olga Karba in direktor Miran Blagovič

Branko Košti, nedelja, 8. november 2015 ob 13:38
Postajališče za avtodome pri Biotermah

Postajališče za avtodome pri Biotermah

Kolektiv Bioterm Mala Nedelja je na Martinovo soboto, 7. novembra, svoje goste, predvsem ljubitelje potovanj in preživljanja prostega časa v avtodomih, razveselil z novo pridobitvijo. Uradno je bilo namreč odprto eno najsodobnejših postajališč za avtodome.

Idejo direktorja družbe Segrap Mirana Blagoviča, so v projektno dokumentacijo prenesli: arhitekturne rešitve Domus projekt Ljutomer, načrt električnih instalacij in električne opreme je bil izdelan v E-projektu Maribor, Energo Inženiring Marjana Fujsa iz Puconcev je izdelal načrt strojnih instalacij in strojne opreme. Vsa gradbena, obrtniška in strojna instalacijska dela, so izvedli zaposleni v družbi Segrap, elektroinstalacijska dela je opravila družba Elkom 2M iz Ljutomera. Te podatke je navedel tehnični direktor Bioterm Janez Rožmarin, kateri se je v svojem nagovoru zahvalil Občini Ljutomer in Upravni enoti Ljutomer za kooperativnost pri pridobivanju dovoljenj in izdajanju soglasij, o novi pridobitvi pa je povedal še, da je "V turizmu potrebno veliko izkušenj in spoznanj, da iz tistega, kar je dano vsem, ustvarimo dosežke trajne vrednosti in prepoznavnosti. Novo postajališče za avtodome je plod združevanja različnosti, ki odpira duha in poraja izvirnost. Izzive in rešitve vpetosti v naravno okolje je moč zaznati na vsakem koraku..." Prepoznavni so po tem, da vedo čemu se je treba prilagajati, vsebino poudariti, je ne omejiti ampak po meri uokviriti, da bo po želji gostov lastnikov avtodoma. Sodobno postajališče jim to omogoča. Vzeti ga morajo za svojega še številni svobodnjaki, ki počitnikujejo z avtodomi.

V imenu Caravaning Cluba Slovenija - Društva avtodomarjev Slovenije, je kolektivu Bioterm čestital predsednik društva Marjan Krempl in izrazil pričakovanje, da bo postajališče večkrat tako polno, kot na dan odprtja, ko ga je zasedlo okrog devetdeset avtodomov.

Da je otvoritev postajališča za avtodome na površini 6600 m2 prelomni trenutek v razvoju turizma v Prlekiji, Slovenskih goricah in širše, je v nagovoru poudarila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Je pa tudi dokaz, da turistični investitorji ter lokalna skupnost s skupnimi močmi in dobrim sodelovanjem, delajo lažje in skupaj zmorejo več, je še povedala županja, katera je skupaj z direktorjem Miranom Blagovičem, slavnostno prerezala trak.

Za kulturno popestritev otvoritvene slovesnosti so z dvema spletoma prleških plesov poskrbeli plesalci FS KD Anton Krempl pod vodstvom Marte Zmazek.


Več v Gospodarstvo