Prleška gibanica na VinDelu 2015

Odlična prleška sladica je navduševala obiskovalce

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. november 2015 ob 10:45
Prleška gibanica na VinDelu

Prleška gibanica na VinDelu

Minuli četrtek se je v Mariboru v kongresnem centru hotela Habakuk odvil že 8. VinDel, mednarodni salon dobrot. Kar 219 promocijsko degustacijskih mizic je pričakalo obiskovalce. Na pokušnjo je bila izjemna paleta vinsko kulinaričnih okusov višjega kakovostnega razreda. Sejemske pokušnje in srečanja z avtorji okusov so potekali med 10. in 18. uro.

Z območja občine Križevci je Kulturno in izobraževalno društvo KELIH ob podpori občine poskrbelo za promocijo prleške gibanice, predstavilo pa se je tudi Vinogradništvo Družina Kos. Kosovi so ponudili tudi Veroniko, ki je bila letos izbrana za najbolj všečno vino k prleški gibanici.

Seveda je društvo KELIH poskrbelo, da so obiskovalci na VinDelu poskusili odlične prleške gibanice, zato so jih posebej za to priložnost pripravili v Gostilni Zorko iz Borecev in Dvorcu Jeruzalem. Prleško gibanico je spekla tudi Katja Koroša, manjkala pa ni niti drugouvrščena na letošnjem ocenjevanju prleških gibanic, ki sta jo spekli Kafetarici Majda Vrbnjak in Lidija Koroša.

Jasmina Lubi je poskrbela za odlično predstavitev prleške gibanice ob promocijski mizici. Ker tudi sama občasno speče najboljšo prleško sladico, so obiskovalci dobili informacije o pripravi prleške gibanice dobesedno iz prve roke.

Po odmevni prireditvi Prleška gibanica 2015 v mesecu septembru je bila to že druga predstavitev dela prleške kulinarike v Mariboru. Prva se je zgodila že v oktobru v Miškovi Špajzi, trgovini z dobrotami iz slovenskih kmetij. In kot je rekel Dušan Zorko, je promocija prleške gibanice zelo uspešna, da sladica postaja čedalje bolj prepoznavna, kar opazijo tudi pri njih v gostilni.

Sicer pa je Vindel 2015 obiskalo izjemno veliko število obiskovalcev, katerih povprečna starost je bila okoli 35 let, hotel Habakuk pa je pokal po šivih. Salon VinDel je enkratno vinsko kulinarično doživetje in mnogim velja za najokusnejšega v letu!

mag. Tjaša Kos


Več v Družabno