Mešani pevski zbor Cantate presenečenje na dogodku TEDx Ljubljana

Na takem dogodku se vedno najde prostor tudi za inovativne in drzne glasbenike

Prlekija-on.net, sreda, 11. november 2015 ob 20:18
MePZ Cantate na TEDx Ljubljana

MePZ Cantate na TEDx Ljubljana

V nedeljo, 8. novembra, se je v Cankarjevem domu v Ljubljani odvijal dogodek TEDx Ljubljana. TEDx dogodki se organizirajo po vseh večjih mestih po svetu in so namenjeni širjenju novih idej. TEDx Ljubljana je v 6 letih organizirala 22 dogodkov, obiskalo pa jih je okoli 7.500 gledalcev. Uspeli so zbrati že 131 govornikov in idej ter več kot 250.000 ogledov videoposnetkov. Tokratni dogodek je gostil 11 govornikov z zelo različnimi idejami in vstopnice so bile razprodane v rekordnih 30. sekundah. Tako se je 1.700 ljudi moralo zadovoljiti s čakalno listo in so lahko govornike gledali le v živo preko portala.

Na takem dogodku se vedno najde prostor tudi za inovativne in drzne glasbenike. Tako se je na tem dogodku imel priložnost in čast predstaviti tudi Mešani pevski zbor Cantate skupaj z dvema mladinskima pevskima zboroma, in sicer iz Kranja in Preserja. Skupaj so imeli nalogo v odmoru prirediti flash mob. Pevci so se pomešali med obiskovalce in nenadoma začeli oponašati glasove živali in tropskega dežja. Sledila je pesem The lion sleeps tonight. Ko je presenečenje obiskovalcev prešlo v navdušenje, je celotno preddverje Cankarjevega doma pelo skupaj z zbori. Dogajanje se je preselilo na glavni oder, kjer so vsi zbori skupaj zapeli Tunggare in Happy. 1.500 glava publika je navdušeno sodelovala.

Sporočilo MePZ Cantate je jasno. Če hočeš uspeti, moraš delovati kot inovator ali dober podjetnik. Širiti moraš svojo idejo, torej to, v kar verjameš z dušo in telesom, na drugačen način, kot so to počeli vsi drugi pred tabo. Povezovati se moraš s podobno mislečimi, deliti svoja znanja in izkušnje ter skupaj rasti in osvajati svet.


Več v Kultura in izobraževanje