Jesenske ustvarjalne delavnice se vrstijo

Strokovne mentorice pri stanovalkah in stanovalcih DOSOR-ja

Filip Matko, četrtek, 12. november 2015 ob 09:28
Jesenska delavnica v DOSOR-ju

Jesenska delavnica v DOSOR-ju

Jesenske ustvarjalne delavnice v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so v polnem razmahu. Pod strokovnim vodstvom so stanovalke in stanovalci izdelovali (izrezovali) štampiljke iz krompirja z jesenskimi motivi in sicer v torek, 10. novembra popoldne, v predprostoru domske knjižnice v četrtem nadstropju. Ob delovni terapevtki Vesni Razboršek sta po strokovni plati sodelovali slikarka in restavratorka Darja Srebnik iz Stanetinec ter umetnostna zgodovinarka Andreja Burin, višja kustosinja v Umetnostni galeriji Maribor. Stanovalke in stanovalci so si izdelali številne okrasne prtičke, z njimi pa si bodo polepšali svoje sobice ali pa ob prihajajočih praznikih obdarili najbližje.

Že naslednji dan dopoldne, 11. novembra med 9. in 11. uro, se je delovna vnema stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja nadaljevala na drugi ustvarjalni delavnici. Tedaj so se pod vodstvom delovne terapevtke Vesne Razboršek lotili suhega in mokrega polstenja ter izdelovanja nakita (verižice, broške, prstani).

Se je pa sredine dopoldanske ustvarjalne delavnice udeležila tudi DOSOR-jeva donatorka Marija Srblin iz podjetja Soven iz Selnice ob Dravi. Predstavila je predelavo slovenske naravne ovčje volne iz katere naredijo kar 160 različnih izdelkov. Nekaj le-teh je bilo predstavljenih tudi na priložnostni razstavi (volnena mikanka za polstenje, naravna posteljnina - volna za dom, volna v oblačenju - jopice, čevlji, torbice, nogavice). Marsikdo od stanovalk ali stanovalcev si je katerega od izdelkov lahko tudi kupil.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje