Elektro Maribor sredstva namenil humanitarnima organizacijama v Ljutomeru

Tokrat je sredstva namenil humanitarnima organizacijama, ki delujeta na širšem območju Ljutomera, in sicer Območnemu združenju Rdečega križa Ljutomer in Župnijski Karitas Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2015 ob 16:05
Silva Duh, Boris Sovič, Andrej Sraka in Izidor Veleberi

Silva Duh, Boris Sovič, Andrej Sraka in Izidor Veleberi

Elektro Maribor nadaljuje s pomočjo ljudem v stiski na svojem distribucijskem območju, saj je tokrat sredstva namenil humanitarnima organizacijama, ki delujeta na širšem območju Ljutomera, in sicer Območnemu združenju Rdečega križa Ljutomer in Župnijski Karitas Ljutomer. Predsednik uprave družbe Elektro Maribor, mag. Boris Sovič in vodja Storitvene enote Ljutomer, Andrej Sraka, sta v četrtek, 12. novembra, predala dve donaciji, vsako v vrednosti po 1.500 evrov, predstavnikoma organizacij.

Mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, je povedal nekaj o tradiciji pomoči ljudem v stiski: "V Elektru Maribor svojo družbeno odgovornost živimo tudi s sedaj že tradicionalno aktivno podporo humanitarnim programom, ki so namenjeni pomoči ljudem v stiski. Humanitarne organizacije pomagajo prav najranljivejšim članom družbe. Cenimo in spoštujemo njihovo plemenito poslanstvo in zavzeto delo, zato ga v skladu s svojimi možnostmi, podpiramo z donacijami humanitarnim organizacijam na širšem območju severovzhodne Slovenije. Tradicionalno je naša družba regionalno strukturirana s svojimi območnimi in storitvenima enotama ter številnimi nadzorništvi, ki omogočajo dobro poznavanje okolja in hitrejšo odzivnost. Tokratna podpora je tako namenjena programom pomoči dveh humanitarnih organizacij, ki delujeta na širšem področju Ljutomera, kjer se nahaja naša Storitvena enota Ljutomer."

Vodja Storitvene enote Ljutomer, Andrej Sraka, je ob tem povedal, da trenutno v Ljutomeru s pomčju družbe Elektro Maribor in zunanjih sodelavcev, gradijo eno izmed večjih zadev v Prekmurju in sicer 110 kW daljnovod med Mursko Soboto in Mačkovci. V ljutomerski enoti jih trenutno dela 85 in so eni izmed tistih, ki v Ljutomeru v zadnjem obdobju največ zaposlujejo.

Silva Duh, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer, je povedala, da se iskreno zahvaljuje za donirana finančna sredstva v svojem in v  imenu vseh, katerim bodo z njimi olajšali težave, s katerimi se srečujejo. "Sredstva bomo v celoti namenili za pokrivanje stroškov socialnih programov s katerimi pomagamo omiliti pomanjkanje posameznikom in družinam iz našega lokalnega okolja, ki so ostali brez dohodkov ali pa so le ti zelo nizki in ne zmorejo več pokrivati osnovnih potreb."

V imenu predsednika Župnijske Karitas Ljutomer se je msgr. Izidor Veleberi, upokojeni župnik, zahvalil za donacijo in o namenu porabe sredstev povedal: "Donacijo, ki ste nam jo namenili, bomo uporabili predvsem za pomoč družinam pri plačilu tekočih stroškov kot so elektrika, kurjava in podobno ter za nakup živil družinam in posameznikom v stiski. Vsak dan imamo več vlog družin za pokritje tekočih stroškov. Tudi povpraševanje po paketih z različnimi živili je vsak dan večje. Naš osnovni finančni vir so prostovoljni darovi dobrih ljudi."


Več v Kultura in izobraževanje