Drsališče bo tudi letos v Ljutomeru skrbelo za pestro zimsko dogajanje

Drsališče se bo v Ljutomeru uradno odprlo v petek, 4. decembra, in bo za 100 m2 večje kot lani

Prlekija-on.net, četrtek, 19. november 2015 ob 14:05
Predstavitev drsališča v Ljutomeru

Predstavitev drsališča v Ljutomeru

Te dni pri nas vladajo še vedno skoraj poletne temperature, a je že za konec tedna napovedano bolj jesensko, mogoče tudi že zimsko vreme. V četrtek pa je podjetje Lucky Luka pričelo z dejavnostmi, kjer bodo že drugo sezono v Ljutomeru postavili odprto zunanje drsališče.

Drsališče pretekle sezone je dokazalo, da preko zime postane to najatraktivnejše zbirališče krajanov in obiskovalcev vseh generacij. Luka Klasinc, direktor podjetja in slovenski umetnostni drsalec, ki se je leta 1992 udeležil tudi olimpijskih iger v Albertvillu, nam je v Ljutomeru povedal, da letos drsališče postavljajo skupaj s krajani in ne za krajane. "Kot partnerji občine, tehnični »zamrzovalci« poudarjamo predvsem svojo strokovnost, drsalno in s tem programsko usposobljenost, ki nas vodi k prijetni nalogi, da drsališče postavljamo skupaj s krajani in ne za krajane. Današnje snidenje z vami je naš glasni krik in povabilo vsem, ki bi si želeli soustvarjati idilični projekt nove drsalne sezone. Naša ključna naloga je umestitev drsališča kot celotnega projekta v lokalno skupnost in življenje

Tudi vi lahko postanete del projekta

Lucky Luka in občina so priprave projekta začeli že mnogo prej, z današnjim dnem pa širijo pot projekta tudi na posameznike, skupine, organizacije, ... "Z današnjo simbolno postavitvijo zimskega okrasa pričenjamo s socialno noto projekta, ki bo trajal skozi vso sezono s skupnim imenom POSTANI ZA EN DAN. Od današnjega dne naprej želimo vsem krajanom ponuditi možnost aktivnega sodelovanja, soustvarjanja, hkrati pa ponujamo odmevno platformo za širjenje najrazličnejših kreativnih idej posameznikov in skupin."

Luka nam je na kratko razložil, kako lahko vsakdo sodeluje. Odprli bodo delovna mesta, dnevno, tedensko in sezonsko (od preprostih fizičnih del, do vaditeljev drsanja, animatorjev, gostincev, programskih vodij in snovalcev novih norih idej). Mogoča bo predstavitev in ponujena priložnost preizkušanja v različnih dejavnostih in ambicij posameznikov (POSTANI ZA EN DAN ... dj, učitelj drsanja, tehnični skrbnik drsališča, organizator posebnega dogodka, slavni voditelj in govorec, varuška, ...).

Če je vaša dejavnost slabo opažena, boste imeli ob drsališču priložnost, da se predstavite, da bodo ljudje spoznali vaše najrazličnejše panoge/hobije, ki jih bodo predstavljali širši populaciji. Drsališče bo stičišče različnih skupin, ki jih bodo povezali z različnimi tematskimi delavnicami, kot so na primer zaposlitvena miza - iskalci zaposlitve in delodajalci; frizerski stol - srečanje frizerjev in ponudniki frizerskih artiklov; klepet ob kavici - bodoče mamice in mamice z izkušnjami in socialne delavke; NLP coaching - svetovanje in uporaba drsališča z metodo združevanja, povezovanja in evalvacij delovnih skupin/team building.

Letos drsališče večje in v središču trga

Drsališče se bo v Ljutomeru uradno odprlo v petek, 4. decembra, odprto pa bo zagotovo do konca januarja 2016, verjetno pa tudi čez šolske zimske počitnice. Drsališče bo letos merilo 300 m2, torej za 100 m2 večje kot lani, pomaknjeno pa bo tudi bolj v središče samega trga in v center dogajanja. Odprto bo z atraktivno otvoritveno predstavo, kjer bo nastopila skupina Lucky Lookers on Ice, slovenska drsalna skupina, ki jo sestavljajo bivši in še aktivni umetnostni drsalci ter vaditelji drsanja in animatorji na ledu, vodi pa jo Luka.

"Naša drsališča niso zgolj lepo okrašen ledeni okras sredi mesta ali rekreacijska ploščad za nadobudne športnike, ki trajajo zgolj mesec ali dva, ampak ponujajo ogromen potencial za poslovno prepoznavo, priložnosti za iskalce novih kreativnih norih idej in živi forum v mestu, kjer se zbirajo in širijo najrazličnejše informacije. Naša drsališča so okras z vsebino, tako za otroke, mladino, starše, brezposelne, babice in dedke, kot tudi za poslovne partnerje, podjetnike in ustvarjalce," nam je ob tem še povedal Luka ter dodal, da bodo na drsališču izvajali najrazličnejše programe, prireditve, zabave, športne in druge animacije, tako da se bo na in ob drsališču vedno nekaj zanimivega dogajalo: "projekt je pripravljen kot celota, za katerega si zares želimo, da bi bilo čim bolj naše in vaše, zato vsem krajanom ponujamo možnost kreativnega sodelovanja pri oblikovanju tega idiličnega darila občine ljudem. Skupaj ga bomo okrasili, pripravili programsko shemo rednih aktivnosti in enkratnih dogodkov ter dodali dogajanje ne zgolj na, pač pa tudi ob ledeno ploščad."

Podjetje Lucky Luka je sicer vodilno slovensko podjetje na področju drsanja, rolanja, animacijskih programov in izvajanja celovitih projektov mobilnih drsališč. Na področju mobilnih drsališč sodelujejo z nizozemskim podjetjem Ice-World, za katerega so tudi edini uradni zastopnik za jugovzhodno evropsko regijo. Posebno zasnovana drsališča so energijsko učinkovita in okolju prijazna, saj imajo okoljevarstveni certifikat ISO 14001.

Spodaj so fotografije s četrtkove predstavitve ter video iz lanske sezone.



Več v Družabno