3. Božična akcija zbiranja pomoči za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju

Anina zvezdica Pomurje pripravlja 3. Božično akcijo zbiranja hrane z dolgim rokom uporabe za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju

Prlekija-on.net, sreda, 25. november 2015 ob 09:05
Letošnja novost je tudi pravljica Anina zvezdica, ki jo od 25.11.2015, najdete v vseh trgovinah Spar in Interspar

Letošnja novost je tudi pravljica Anina zvezdica, ki jo od 25.11.2015, najdete v vseh trgovinah Spar in Interspar

Spet je leto naokoli in Anina zvezdica Pomurje pripravlja 3. Božično akcijo zbiranja hrane z dolgim rokom uporabe za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju.

"Vesela bom, če boste objave tekom akcije delili naprej, da se Pomurje čim bolj seznani z akcijo. Ne delajmo razlik. Smo revni, bogati, uspešni, manj uspešni, vsi skupaj pa smo eno in verjetno imamo vsi cilj, da bo življenje slehernega, kar se da najboljše.

Spet gremo v akcijo in želim si, da bo ta akcija še bolj uspešna. So bili padci in so vzponi. So zgodbe in so ljudje, ki se ti vtisnejo v spomin. Vse to so družine, ki se žal spopadajo s težkimi situacijami. Žal smo takšnega časa, da nikoli ne vemo, kdaj se nam življenje lahko obrne na glavo. Verjetno smo že vsi kdaj imeli krizo. Morda ne finančno, vsekakor pa kakšno krizo na drugem področju. V tistem trenutku smo vsi zagotovo potrebovali in si želeli nekoga, ki bi nam stal ob strani. Želim, da zaprete oči in si poskusite priklicati kako vam je bilo takrat, ko ste vedeli da se na nekoga lahko obrnete. Verjetno lepo! Marsikdo od naših družin nima nikogar in v takšnih trenutkih je lepo vedeti, da imaš vsaj nekoga, ki ti bo stal ob strani. V teh letih odkar smo popeljali Anino zvezdico v Pomurje smo vsekakor dokazali, da nam ni vseeno za druge. Zato hvala vsem, ki ste ob meni in ob nas. Vesela sem novih prostovoljcev, ki so res neverjetno zavzeti. Tako da pozivam vse, da prispevate del sebe. Velikokrat slišim, »Joj za en izdelek ne bom šel, me bodo čudno gledali«. Nikogar ne gledamo čudno. S to gesto boste naredili zgolj dobro! Če bi vsak prinesel en izdelek in če seštejemo celotno prebivalstvo v Pomurju, ah zbralo bi se ogromnooo...

Letos bo kar nekaj dodatnih lokacij in kmalu tudi dejavnost, katere bodo veseli otroci. Ob tem bi povedala, da v aktivnosti vključujte otroke. Otroci so tisti, ki izkušnje najbolj vrskavajo. Učite jih dobrih dejanj, ker le tako bodo tekom odraščanja pridobili vrednote, ki pomenijo več kot si mislite.

Naj povem, da nekatere zvezdice vztrajajo z mano že 3. leto in vesela sem, da to delajo z veseljem. Občutek je fenomenalen in dokler sami ne izkusite tega, ne boste verjeli," je ob tem povedala Amadea Gomboc, vodja izpostave Anina zvezdica Pomurje.

Če si kdo želi na kakršnikoli način sodelovati, darovati itd... se lahko javi na: amadea.gomboc@gmail.com

Glavno zbirališče je v Murski Soboti: Cankarjeva ulica 60, 9000 Murska Sobota (poleg picerije Royal, nasproti OŠ 2 MS).

Čas zbiranja:
PET: 16.00 h do 19.00 h
SOB: 13.00 h do 16.00 h

Izjema: (28.11) - 16.00 h do 19.00 h - ta teden torej samo sobota, velja za Mursko Soboto.

Druge lokacije:
Lokacije bodo po celotnem Pomurju, ki bodo objavljene naknadno, spremljate pa lahko Facebook stran, kjer bodo dnevno posodabljene dodatne lokacije v Pomurju.

Darujete lahko tudi v vozičke v Šparu, ki bodo nastavljeni ob blagajnah. Tudi ta hrana bo romala za družine v Pomurju. Letošnja novost je tudi pravljica Anina zvezdica, ki jo od 25.11.2015, najdete v vseh trgovinah Spar in Interspar. Več kot 70 % od nakupa knjig bo šlo za nakup hrane, ostali procenti pa so namenjeni za materialne stroške pravljice. Več o knjigi tukaj.

PODAJTE SVOJO DLAN!


Več v Kultura in izobraževanje