Dejan Zavec se poslavlja od poklicnega boksa

Naš boksarski šampion Dejan Zavec je na družbenih omrežjih napovedal, da končuje dolgo in bogato športno kariero v boksu

Prlekija-on.net, petek, 27. november 2015 ob 17:30
Dejan Zavec

Dejan Zavec

"23 let je bilo dovolj. Čas je za nove zmage, izven ringa.... Hvala vsem in vsakemu posebej!", je naš boksarski šampion Dejan Zavec, zapisal na družbenih omrežjih ter s tem napovedal, da končuje dolgo in bogato športno kariero v boksu.

39-letni Zavec, ki je še vedno v Miamiju, kjer se je v sredo pomeril proti Kubancu Erislandyju Lari, številki 1 svetovne supervelterske kategorije in enemu najboljših borcev sploh. V borbi mu je skušal odvzeti naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA in IBO, a je Kubanec bil za njega pretrd oreh.

Kljub temu porazu je za Zavcem izjemna kariera, ki jo je začel pri 16 letih, kar je za boks pozno. Slovenijo je postavil na svetovni zemljevid boksa. V karieri je ob 35 zmagah štirikrat izgubil. Leta 2009 je v Južnoafriški republiki po zmagi nad Isaacom Hlatshwayem osvojil naslov IBF svetovnega prvaka v velterski kategoriji in pas nato trikrat uspešno obranil, letos spomladi pa je temu dodal še pas WBF svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji, ko je premagal Armenca Sašo Jengojana. Čeprav mu ta pas s porazom proti Lari ni bil odvzet, se je Zavec odločil, da ga ne bo branil.

V Slovenijo se vrača v soboto, kjer mu bodo zvesti navijači pripravili sprejem, kot je to bilo v navadi tudi vsa leta do sedaj, uradno pa se bo poslovil na posebnem dogodku, podrobnosti o tem pa bo razkril čez nekaj dni.

Spodaj pa si lahko ogledate fotografije in video s sprejema letos spomladi, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po verziji WBF.


Več v Šport