Veličasten in čustven sprejem Dejana Zavca v Juršincih

Najuspešnejši slovenski boksar začenja trinajsto rundo

Branko Košti, nedelja, 29. november 2015 ob 11:31
Sprejem Dejana Zavca v Juršincih

Sprejem Dejana Zavca v Juršincih

Navijači, člani Fan kluba boksarskega šampiona Dejana Zavca in občani Občine Juršinci, so ob vrnitvi Častnega občana z njegove zadnje borbe v profesionalnem boksarskem ringu, pripravili veličasten in ganljiv sprejem. Za razliko od prejšnjih sprejemov, kateri so se odvijali v Gabrniku, so se tokrat v velikem številu zbrali na igrišču pri lovskem domu v Juršincih.

Mr. Simpatikus, kateremu je bil četrtkov poraz šele četrti v štiridesetih borbah njegove profesionalne kariere in ni doživel klasičnega »knock-downa«, kaj šele »knock-outa«, je pri devetintridesetih letih sprejel odločitev o zaključku kariere profesionalnega boksarja. Čeprav je bila odločitev, katero je sporočil prek twitterja, nekako pričakovana, so njegovi najzvestejši privrženci upali, da jo bo za nekaj časa še odložil. Zato je bil sobotni sprejem v Juršincih zelo čustven. To je bilo opazno v nastopih govorcev, med njimi tudi župana Občine Juršinci Alojza Kavčiča, ki je stežka izrekel priznanje, zahvalo in spodbudo občanu, kateri je 23 let navdihoval mnoge, boks približal ljudem, Slovenijo in malo slovenjegoriško občino Juršinci pa postavil na svetovni boksarski zemljevid. Seveda so besede težko šle z jezika tudi Dejanu, še vedno svetovnemu prvaku v supervelterski kategoriji po verziji WBF, katerega pa ne bo branil.

Čeprav nabito s čustvi, je bilo sobotno druženje s svetovnim boksarskim prvakom pod topoli v čudovitem jesenskem popoldnevu tudi veselo. Za vzdušje so namreč vztrajno skrbeli člani ansambla Trubadurji in Ljudska godba TKD Ivanjkovci, za ogrevanje pa organizatorji s kuhančkom in toplim čajem. In v prešernem razpoloženju so se zvečer tudi razšli, »novim zmagam nasproti«, če citiramo Dejanovo izjavo, Dejan pa »po številnih dvobojih, katere je boksal dvanajst rund, začenja trinajsto rundo«, kot je nadaljno življenjsko pot velikega borca opisal moderator prireditve Ljubo Hozjan.


Več v Družabno