Prižig lučk na božičnem drevesu v Rogašovcih

Ekumensko srečanje v amfiteatru pred osnovno šolo

Filip Matko, ponedeljek, 30. november 2015 ob 18:41
Postavitev božičnega drevesa v Rogašovcih

Postavitev božičnega drevesa v Rogašovcih

Tradicionalna postavitev božičnega drevesa v amfiteatru pred Osnovno šolo Sveti Jurij v Rogašovcih je letos bila »v rokah« vaščank in vaščanov Serdice. Njim se je posebej v svojem nagovoru zahvalil župan te goričke občine v Prekmurju, Edvard Mihalič, ko je v nedeljo, 29. novembra proti večeru, bila osrednja prireditev s prižigom lučk na tem drevesu, na Trgu svetega Jurija v središču občine.

V bogatem kulturnem programu, ki ga je povezovala Rozvita Škodnik, so nastopili najmlajši iz vzgojno varstvene enote pri Osnovni šoli Sveti Jurij, mladinski pevski zbor te šole pod vodstvom Mateje Klement, šolski plesni krožek ter deklamatorke, glasbena šola pa je z mladimi iz glasbene pripravnice predstavila zborček mladih ter spremljavo le-tega z orfovimi instrumenti.

Pravo ekumensko srečanje pa so z nagovori pripravili pastor Binkoštne cerkve v Nuskovi Franc Vouri, duhovnica Evangeličanske cerkvene občine iz Gornjih Slaveč Simona Prosič Filip ter kaplan rimokatoliške cerkve pri Svetem Juriju Gregor Šemrl, ki je božično drevo tudi blagoslovil.

Prižiganje luči na božičnem drevesu sta skupaj slovesno opravila 85-letni občan Serdice Rudi Gaber, ki je že 65 let tudi gasilec, ter predsednik vaške skupnosti Serdica Anton Buček. Slednja dva sta bila tudi osrednja gostitelja v imenu svojega kraja na družabni prireditvi, ki je sledila prižiganju lučk, kakor tudi ob številnih priložnostnih stojnicah z domačimi dobrotami in ročnodelskimi predmeti.


Več v Družabno