Zahvala prostovoljkam in prostovoljcem DOSOR-ja

Predavanje Rajka Škariča, darila in pogostitev s kosilom

Filip Matko, sreda, 2. december 2015 ob 11:01
Zahvala prostovoljkam in prostovoljcem

Zahvala prostovoljkam in prostovoljcem

Direktorica DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, Mateja Hauser, je v torek, 1. decembra dopoldne, sklicala prostovoljke in prostovoljce tega doma (izmed zaposlenih, kot tudi iz vrtca, osnovne šole, Društva upokojencev Radenci ter izmed občank in občanov) na skupno druženje pred koncem koledarskega leta 2016. Prepričana je namreč, da so mimo številne aktivnosti in dogodki, s katerimi so skupaj skozi vse leto lepšali stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja dneve bivanja.

Po uvodnem srečanju v kavarnici »Traminček« je sledilo predavanje v učilnici v četrtem nadstropju, kjer je Rajko Škarič (aktivist in predavatelj v projektu »Skupaj za zdravje človeka in narave«) opomnil prostovoljke in prostovoljce na njihovo poslanstvo oziroma delovanje in so-delovanje »Z ljubeznijo ali z izgorevanjem«. Nadaljevanje pa je sledilo ponovno v kavarnici »Traminček«, kjer je ob zahvali za vse storjeno direktorica Mateja Hauser vsem zbranim med drugim rekla: »...Vsak na svoj način in po svojih močeh veliko doprinesete k temu, da postaja DOSOR prepoznavno mesto za kvalitetno življenje starejših. Mesto, kjer se medgeneracijske povezave v resnici živijo in niso zgolj programske ali projektne floskule in želje. Marsičesa v DOSOR-ju brez vašega zavzetega delovanja ne bi bilo. Upam si trditi, da skupaj živimo enega najbolj izpopolnjenih sistemov prostovoljstva v Sloveniji. Otroci iz vrtca, osnovne šole, mladi iz srednje šole in dijaškega doma, populacije, ki je sredi svojega najbolj aktivnega obdobja v življenju, sodelavci DOSOR-ja in upokojenci. Različne vrste cvetlic v šopku, ki je prav zaradi raznobarvnosti tako poseben in lep. Tisti, ki vam je prostovoljstvo del življenja, ga razumete bolje in globlje, kot marsikdo drug. Vedno bolj smo vzgajani v duhu egoizma, egocentrizma, lastne središčnosti sveta in vrtenja sveta zgolj zaradi nas. Vse to prinaša močan adrenalinski odtis, zavest o samopomembnosti... ne pa tudi zadovoljstva in izpopolnjenosti. Še manj sreče. Govoriti in prepričevati o nesmiselnosti življenja zgolj zase, ne prinese učinka. Morda zgolj stigmo o tem, da nismo v toku sodobnega sveta in da živimo preživele vrednote. Zato dragi prostovoljci, ne bodimo žalostni, če družba ne priznava vedno prostovoljnega dela, ki je opravljeno. Živimo s lastnim zavedanjem, da je naša pot prava in plemenita...«

Mateja Hauser je vsem zbranim prostovoljkam in prostovoljcem razdelila darila (DOSOR-jev koledar za leto 2016 z motivi 7. mednarodne likovne kolonije, DOSOR-jevo majico in darilni bon), nato pa je sledilo druženje ob skupnem kosilu.


Več v Kultura in izobraževanje