»Plesi od tü pa tan« na Cvenu

Ob tej priložnosti so se plesalcem za 5-letno udejstvovanje na področju ljubiteljske folklore podelile bronaste Maroltove značke

Prlekija-on.net, sreda, 2. december 2015 ob 15:46
Plesi od tü pa tan

Plesi od tü pa tan

Kulturno društvo Cven je v nedeljo, 29.11.2015, pripravilo folklorno prireditev "Plesi od tü pa tan". Člani folklorne skupine so pod vodstvom Urške Sovič pripravili zanimivo prireditev, v režiji Mateje Topolinjak, v domači dvorani Zadružnega doma na Cvenu, ki je bila premajhna za vse obiskovalce.

Domača folklorna skupina KD Cven je predstavila plese Prlekije in Vzhodne Štajerske, Bele krajine in Razkrižja, gostje, Folklorno društvo "Pozvačin" iz Bistrice, so zaplesali prekmurske plese. Predstavili so se tudi mladi folklorniki OŠ Ivana Cankarja Ljutomer podružnice Cven, zapel je Ljutomerski oktet, za pravo belokrajnsko vzdušje pa je poskrbela tamburaška skupina Mlade strune.

Ob tej priložnosti so se plesalcem za 5-letno udejstvovanje na področju ljubiteljske folklore podelile bronaste Maroltove značke. Dobitnikov je bilo 14, dve izmed folklornic pa sta bronasto priznanje že prejeli.

V čast nam je, da si je prireditev ogledal tudi podžupan občine Ljutomer Janko Špindler, predsednik sveta KS Cven Samo Škrget in vodja ljutomerske izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Mira Rebernik Žižek.

"Ponosni smo, da plešemo s srcem in veseljem ter ohranjamo tradicijo ljudskega plesa, petja, glasbe, starih običajev in nadaljujemo cvensko folkloro. Veseli smo, da smo dokazali, da kljub svoji mladosti zmoremo pripraviti dobro prireditev, katera bo ostala v spominu marsikomu od gledalcev še veliko let."

Po koncu prireditve so si obiskovalci ogledali še fotografsko razstavo "Tü, ge sen duma", avtorice Sare Vinkovič.

Mateja Topolinjak


Več v Kultura in izobraževanje