Zaživelo novo, sr(e)čno društvo

12. decembra bodo na Glavnem trgu imeli otvoritev treh božičnih hišk ter prihod Božička, kjer bodo z majhno pozornostjo obdarili vse majhne prleške občane

Jože Žerdin, sreda, 2. december 2015 ob 15:56
Pleskanje stojnic na Glavnem trgu

Pleskanje stojnic na Glavnem trgu

V Prlekiji v občini Ljutomer so ustanovili novo društvo z naslovom sr(e)čno društvo. Najprej so se zbrali v prostorih lovskega doma Lovske družine Ljutomer v Mitrgi na Podgradju. V društvo se je vključilo 50 prostovoljnih članov, kateri so se zavestno odločili, da se bo njihovo društvo dokazalo z delom na območju Prlekije in se širilo na pomurski in ostali slovenski prostor.

Tako je poleti stekla prva njihova prostovoljna delovna akcija, kjer so na ljutomerskem Glavnem trgu bile močno dotrajane stojnice in člani in simpatizerji so se odločili in s skupnimi močmi poprijeli za delo in kvalitetno popleskali stojnice. Med njimi je bila tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba. Na stojnice so namestili tudi nove platnene strehe.

Prostovoljce je obiskal tudi upokojeni ljutomerski župnik msgr. Izidor Veleberi, kateri je prostovoljce pohvalil, bil je navdušen nad njihovim delom, po končanem opravljenem delu jih je v bližnjem lokalu tudi počastil, saj je tudi tisti dan praznoval 70. rojstni dan.

Ker pa te dni prostovoljci ne bodo počivali, so se odločili in bodo 12. decembra na Glavnem trgu imeli otvoritev treh božičnih hišk ter prihod Božička, kjer bodo z majhno pozornostjo obdarili vse majhne prleške občane.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46