Nešplje pri Fortuni, a torta pri Mehurčkih

DOSOR-jeve prijateljske skupine nenehno presenečajo

Filip Matko, petek, 4. december 2015 ob 09:01
DOSOR-jeve prijateljske skupine

DOSOR-jeve prijateljske skupine

Med sedmimi prijateljskimi skupinami, ki pod vodstvom koordinatorice skupin Klaudije Zemljič, delujejo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, sta zadnji teden s svojimi aktivnostmi posebej presenetili skupini Fortuna in Mehurčki.

V okviru številnih dejavnosti, ki se bodo v prihodnjem letu izvajale v okviru akcije »(Z)migaj se!«, je sovoditeljica skupine Fortuna, Marija Erveš, na srečanjih že v tem letu večkrat presenetila z jedmi iz kuhinje naših babic, članice in člani skupine pa so opravili v tem letu že tudi več rekreativnih aktivnosti. Prvi teden v decembru je sovoditeljica Marija presenetila z nešpljami, sadeži z drevesa nešplje, ki sodi sicer med manj pomembne sadne vrste in jo v vrtovih ob hišah ljudje gojijo kot nezahtevno drevo, saj raste celo na manj rodovitnih tleh. Da je storila prav, lahko sodimo po tem, da je kar trojica iz skupine prvič v življenju poizkusila ta sadež. Poleg tega je s seboj prinesla tudi mešano solato iz naribane repe in korenčka, zabeljeno z bučnim oljem. Vzdušje ob tem je bilo enkratno, kajti članice in člani skupine so se iz svojih mladih let spomnili še na repnjače, zeljnače in tikvače (zavitek z nadevom repe, zelja ali buč) kot tudi mlečne repe, bujte repe in prosene kaše, kar vse je bilo na njihovi domači mizi.

Druga tovrstna prijateljska skupina Mehurčki, ki jo vodita Anita Kranjec in Petra Veren, pa je v prvem decembrskem mesecu praznovala svoj prvi rojstni dan. Zatorej ni manjkala torta, ki so jo »poplaknili« s sadnimi sokovi in zapeli slovesno pesem. Že pred sladkanjem z rezinami torte (čokoladna torta in »sacher« torta) pa je član skupine, Pavle, pripravil miniaturne obložene kruhke z različnimi namazi, za vsakogar nekaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje