Odlično pecivo šeste »DOSOR-jeve keksijade«

Na zaključku jih je presenetil z obiskom pevec Ivo Mojzer

Filip Matko, sobota, 5. december 2015 ob 14:00
Zbrani pri testu za kekse

Zbrani pri testu za kekse

Peka peciva po receptih naših babic je »rdeča nit« tradicionalnih dni v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ko po vseh domskih prostorih zadiši po vaniliji oziroma sladkem.

Tako je bilo tudi letos, ko so po vseh oddelčnih kuhinjah pekli različne vrste peciva. Pa ne le stanovalke in stanovalci doma ter njihove domske gospodinje, prišli so »na pomoč« tudi profesionalci iz kuhinje Zdravilišča Radenci. Bilo je to v sredo in četrtek, 2. in 3. decembra, a petek je bil odločilni dan, ko se je ocenjevanja peciva lotila strokovna žirija. Vso pecivo je prejelo odlično oceno.

Tega podatka so bili izredno veseli vsi zbrani v DOSOR-jevi restavraciji, ko jih je s svojim obiskom in petjem presenetil še pevec Ivo Mojzer iz Maribora, ki je letos že nastopil na »DOSOR-jevi vetrnici«. Večni šarmantnež zna potrkati s petjem na srca najstnic, kot tudi njihovih mamic in babic. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je igral in pel s številnimi glasbenimi skupinami (Kontiki, Biseri, Kameleoni), kajti zna igrati tudi bobne. Od petka, 4. decembra naprej, pa mu bo po nastopu na šesti »DOSOR-jevi keksijadi« doma igrala tudi »DOSOR-jeva vetrnica«, ki jo je izdelal ter mu jo podaril DOSOR-jev stanovalec Maksimiljan Korošec.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno