Prednovoletni sprejem župana Miroslava Petroviča

Ob zaključku leta je župan podelil priznanja za izredne dosežke

Branko Košti, nedelja, 6. december 2015 ob 19:36
Prednovoletni sprejem v Sv. Juriju ob Ščavnici

Prednovoletni sprejem v Sv. Juriju ob Ščavnici

Župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, je v petek, 4. decembra, pripravil Prednovoletni sprejem. V Kulturno in upravno središče je povabil sodelavce iz občinske uprave, občinske svetnike, člane odborov in komisij, predstavnike društev, javnih zavodov, javnih podjetij ter predstavnike podjetij, s katerimi je občina v preteklem letu sodelovala.

Prisotne je župan Petrovič uvodoma seznanil z rezultati in dosežki občine v iztekajočem letu ter se zahvalil vsem, ki so, vsak na svojem področju, prispevali, da so na dosežke v letu 2015 lahko ponosni.

Sledil je glasbeno obarvan kulturni program, katerega so izvedli učenci Glasbene šole Gornja Radgona, nekateri tudi ob klavirski spremljavi svojih mentorjev. Za smeh pa so z odigranima skečema poskrbeli amaterski igralci domačega Ljubiteljskega dramskega društva.

V zaključnem delu slovesnosti je župan Miroslav Petrovič izročil priznanja za dosežene izredne uspehe na različnih področjih štirim posameznikom in eni ekipi. Priznanja župana za leto 2015 so prejeli: diamantna maturantka Ines Topolnik iz Kraljevcev, zlata maturantka Andreja Pek s Stare Gore, športni ribič Mihael Kukovec iz Kraljevcev za osvojeni naslov državnega prvaka v kategoriji U-18 in mladi orač Marko Mežnarič za osvojeno skupno 3. mesto na državnem prvenstvu oračev, katero je letos potekalo v Bolehnečicih. Za drugi zaporedni naslov državnih prvakov rekreativnega malega nogometa je županovo priznanje prejel KMN Videm - Gostilna pri Maji.

Od petka je Občina Sv. Jurij bogatejša tudi za novo umetniško delo, sliko, katero je občini podaril slikar in kipar Lojze Veberič, umetnik, ki večino življenja preživlja v Murski Soboti, rojen pa je bil v bližnjih Seliščih, kjer se nahaja poznana galerija Domačija. Avtor je sliko poimenoval Združitev, zato bo, kot je v zahvali povedal župan Petrovič, v bodoče krasila poročno dvorano KUS.

Ob odhodu iz Kocbekova dvorane so udeležence v avli KUS pričakale bogato obložene mize.


Več v Kultura in izobraževanje