Miklavž med najmlajšimi na Pertoči

Bonbončki in šibe v vrtcu ter prvi osnovnošolski triadi

Filip Matko, ponedeljek, 7. december 2015 ob 08:29
Obisk Miklavža v vrtcu in šoli na Pertoči, foto: Marija Erveš

Obisk Miklavža v vrtcu in šoli na Pertoči, foto: Marija Erveš

Zadnji delovni (šolski !) dan v tem tednu je bil petkov dopoldan pred nedeljskim dnevom svetega Nikolaja (6. december), ko so otroci v največjem pričakovanju prvega izmed treh dobrih mož decembra – Miklavža.

Ta dobri mož se je v petek, 4. decembra ob 9. uri, zaustavil v Podružnični osnovni šoli na Pertoči, ki sodi v okvir Osnovne šole Sveti Jurij v Občini Rogašovci na Goričkem. Najprej se je oglasil pri tretješolcih, ki to jesen nadaljujejo z nabiranjem  znanja. Posebej ga je zanimalo, kako pridno opravijo svoje šolske obveznosti, še zlasti domače naloge. Vsak izmed obiskanih tretješolcev pa je poizkušal povedati tudi, katero je tisto njegovo področje, kjer je najbolj priden oziroma uspešen. Ob voščilu in razdelitvi bonbončkov ter po skupnem fotografiranju se je Miklavž poslovil in nadaljeval obhod.

Sledil je obisk v vzgojnovarstveni enoti na Pertoči, ki je v isti stavbi. V izredno lepo urejeni ter praznično okrašeni igralnici so ga najmlajši pričakali v krogu, sedeči v igralnem kotičku. Miklavž se jim je pridružil, prisluhnil njihovemu pripovedovanju, kaj vse si želijo še od Božička in dedka Mraza, kot tudi njihovemu petju. Ob vzgojiteljicah je razdelil tradicionalne šibe ter tudi bonbončke. Po skupnem fotografiranju se je Miklavž napotil še k prvošolcem in drugošolcem.

Presenetil jih je tik pred dopoldansko malico, a so šolarke in šolarji bili pripravljeni poklepetati s prvim izmed treh dobrih mož decembra. Zaupali so mu, kaj vse novega že znajo ter se zelo razveselili njegovih bonbončkov. Po skupnem fotografiranju so odhiteli na malico, Miklavž pa je svojo pot nadaljeval še v ostale vrtce in šole na Goričkem v Prekmurju.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši