Radenska podaja roko Anini zvezdici Pomurje

Radenska bo donacijo dopolnila s toliko litri svojih pijač, kolikor kilogramov hrane in higienskih pripomočkov bomo zbrali s skupnimi močmi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. december 2015 ob 11:59
Radenska

Radenska

Na pobudo 12-letne deklice bo v sodelovanju Radenske in Anine zvezdice Pomurje letošnji december nekoliko bolj prazničen za vse tiste, ki so se znašli v težavah. V vratarnici družbe Radenska v Boračevi bo namreč potekalo zbiranje trajne hrane in higienskih pripomočkov, Radenska pa bo donacijo dopolnila s toliko litri svojih pijač, kolikor kilogramov hrane in higienskih pripomočkov bomo zbrali s skupnimi močmi. Vse zbrano bo Anina zvezdica Pomurje razdelila pomoči potrebnim v lokalnem okolju.

"K donaciji bomo pozvali vse naše zaposlene, k sodelovanju pa vabimo tudi vse druge ljudi dobrega srca iz Pomurja. Donacijo lahko pripeljete k nam v vratarnico od 7. do 17. decembra, vsak dan razen sobote in nedelje 12. in 13. decembra, in sicer med 7. in 19. uro. Čaka vas simbolično darilce ter neprecenljiv občutek, da ste nekomu resnično pomagali in polepšali praznike," je povedala Alenka Dujanović, koordinatorka akcije v Radenski.

Direktor družbe Radenska Marian Šefčovič je dodal, da so se za akcijo odločili na pobudo 12-letne deklice, ki je na Radensko poslala prisrčno sporočilo po elektronski pošti, dogovori z Amadeo Gomboc, predstavnico Anine zvezdice Pomurje, pa so nato hitro stekli. "V tem predprazničnem obdobju si želimo nekako povezati lokalno skupnost z dobrim namenom in to sodelovanje se nam je zdelo kot nalašč, da se tega tudi konkretno lotimo," je dejal Marian Šefčovič.

Amadea Gomboc je poudarila, da bodo vse zbrano razdelili družinam v Pomurju, torej v lokalnem okolju. "Če potrebujete pomoč, se lahko prijavite po elektronski pošti na naslov pomurje@aninazvezdica.si, tiste, ki boste darovali, pa prosimo, da prinesete trajne izdelke z dolgim rokom uporabe, kot so testenine, moka, kis, olje, sladkor, sol, kava, kakav, sladkarije, konzerve, polenta, riž, kosmiči, paštete, sirupi in vložena zelenjava ter seveda higienske pripomočke, kot so mila, šamponi, zobna pasta, dezodoranti, higienski vložki, plenice in podobno."


Več v Kultura in izobraževanje