Ljutomerski župan sprejel prvakinjo

Ljutomerski župan sprejel prvakinjo

Prlekija-on.net, torek, 7. julij 2009 ob 09:28

Ljutomerski župan Franc Jurša je pripravil sprejem za evropsko kadetsko prvakinjo judoistko Urško Potočnik.

Ljutomer ima svojo novo športno junakinjo. Z osvojitvijo zlatega evropskega odličja je to postala 16-letna Urška Potočnik, judoistka iz Radomerja pri Ljutomeru, ki je na minulem evropskem prvenstvu za kadetinje v Kopru premagala vse nasprotnice v kategoriji nad 70 kilogramov in ob bučni podpori svojih navijačev osvojila zlato medaljo. Trener Potočnikove je nekdaj odličen judoist Aleš Vrbančič iz Ljutomera. "To je velik rezultat in tega se veselimo. Prepričan sem, da bo Urška še napredovala, ob strani ji stojijo starši, ima pa tudi trenerja, ki je bil nekoč odličen tekmovalec," je bil Urškinega uspeha vesel ljutomerski župan Franc Jurša, ki je tudi sprejel evropsko prvakinjo in njenega trenerja.
Potočnikova, dijakinja Srednje zdravstvene šole Rakičan, je v Kopru v predtekmovanju premagala nizozemsko in rusko predstavnico, v polfinalu je bila boljša od Francozinje Madeleine Malonge, v finalu pa še od Španke Aroo Martin. "Vedela sem, da lahko posežem po visokem mestu, vendar takšnega uspeha nisem pričakovala," je povedala Potočnikova. Njen trener Aleš Vrbančič pa je dodal: "Pred tekmovanjem smo si želeli uvrstitve do sedmega mesta, ki prinaša status perspektivne športnice in tudi štipendijo, kar je dodatna motivacija za nadaljnje delo." Potočnikovo, katere vzornica je naša odlična judoistka Urška Žolnir, že v naslednjih dneh čaka olimpijada mladih na Finskem in svetovno kadetsko prvenstvo v Budimpešti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport