Svetniška pisarna Liste mladih po letih ali srcu odprta

Tudi uradno odprli svetniško pisarno in namestili ustrezno informativno-promocijsko tablo ob glavni cesti pred omenjenim prostorom

Prlekija-on.net, petek, 11. december 2015 ob 12:19
Odprtje svetniške pisarne Liste mladih

Odprtje svetniške pisarne Liste mladih

8. decembra 2015 je bila na Spodnjem Kamenščaku krajša priložnostna slovesnost, na kateri so tudi uradno odprli svetniško pisarno in namestili ustrezno informativno-promocijsko tablo ob glavni cesti pred omenjenim prostorom.

Na minulih občinskih volitvah je v skladu s konvencionalno, prepotrebno participacijo mladih v družbi, ki jo vzpodbuja tudi EU in država, uspešno izvedel Mladinski svet Ljutomer projekt LISTA MLADIH, o čem smo takrat poročali. Lista je tudi odločno podprla takratno kandidatko za županjo mag. Olgo Karba. Tako so si pridobili zaupanje volivcev širšega območja ljutomerske občine in zbrali dovolj glasov, da je postala mlada psihologinja Nina Stegmüller iz omenjene neodvisne liste občinska svetnica.

Otvoritvi je prisostvoval nekdanji ljutomerski podžupan in zaveznik nevladnega sektorja ter mladinskih struktur Janez Vencelj. Prostor je brezplačno odstopil lastnik zgradbe. Izvolitvi je botroval seštevek glasov iz vseh treh volilnih enot, torej omenjena mlada svetnica zastopa volivce iz celotnega območja občine in ne samo volilnega naselja v katerem je formalni sedež pisarne. S svojim dosedanjim delom in tudi v prihodnje se bo trudila v okviru možnosti in realnosti v čim večji meri uresničiti obljubljeni volilni program. Od sedaj dalje se bodo na njo, s predlogi, pripombami, utemeljenimi kritikami, problemi, pobudami, in njene prostovoljne sodelavce lahko obračale vse zainteresirane občanke in občani ter se sestajali v omenjeni svetniški pisarni, zaželena pa je seveda predhodna najava na e-mail: ninik5meister@gmail.com oziroma msljutomer@gmail.com ali na gsm 031 212 393.

Marko Šalamon


Več v Kultura in izobraževanje