Na Razkrižju so obeležili mednarodni dan prostovoljstva

Na Razkrižju je potekal praktični prikaz temeljnih postopkov oživljanja ter osnove prve pomoči

Jože Žerdin, sobota, 12. december 2015 ob 10:19
Praktični prikaz temeljnih postopkov oživljanja

Praktični prikaz temeljnih postopkov oživljanja

V občini Razkrižje so v sredo, 9. decembra, v knjižnici in čitalnici na Razkrižju, ob mednarodnem dnevu prostovoljstva pripravili predstavitev prostovoljne humanitarne organizacije Rdečega križa Slovenije, Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer in Krajevne organizacije Rdečega križa Razkrižje.

Sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer Maša Germšek je v uvodu predstavila zgodovino ter organizacije, ki jo poznajo po vsem svetu, o njem nastanku ter njenih pristojnostih in delovanju. Zbrane je nagovoril župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič, povedal je nekaj besed o prostovoljstvu, katerega dan obeležujemo prav v mesecu decembru, o pomenu prostovoljstva ter medsebojne pomoči. Delovanje Krajevne organizacije Rdečega križa Razkrižje je predstavila namestnica predsednice Olga Novak.

Ob tej priložnosti je Robert Stajnko, dipl. zdravstvenik, ki je zaposlen v Splošni bolnišnici Ptuj, kot glavni zdravstvenik na oddelku za intenzivno terapijo, nego anestezijo in terapijo, praktično pokazal, kako lahko s preprostimi postopki sočloveku rešimo življenje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje