Predpraznične dobrote Pomurja v Rovih pod Kranjem

Prodaja in predstavitev izdelkov ter storitev, ki jih prebivalci Prlekije in Prekmurja pripravljajo v prednovoletnem času. Prijavite se.

Prlekija-on.net, sreda, 11. november 2015 ob 10:30
Vhod v »hišo Pomurja«

Vhod v »hišo Pomurja«

Rovi pod starim Kranjem se nahajajo pod samim centrom starega mesta in so dolgi 1300m. Kot inovativni turistični produkt so bili s strani STO Slovenije leta 2009 nagrajeni s priznanjem SREBRNI SEJALEC.

Vhod v rove pod Kranjem predstavlja "hiša Pomurje". Ko obiskovalec vstopi ga v veži pričakajo informacije o tem kaj Pomurje je in kaj si bo v nadaljevanju ogledal. Najprej vstopi v Prlekijo in potem, po prečkanju Mure še v Prekmurje. Na celi poti so s krajevnimi prometnimi oznakami označeni ponudniki in kraji od koder prihajajo. Pot se zaključi na obrežju reke Kokre, kjer obiskovalcem kuhamo in ponujamo tople tipične jedi (kisla žüpa, bograč..).

Prednovoletni čas je čas nakupov daril in v poplavi vsemogoče in vsako leto podobne ponudbe predstavlja možnost ogleda in nakupa izdelkov in storitev ponudnikov zanimivo,  neobičajno in zato tudi privlačno popestritev.

Datum in čas izvedbe:
12. – 13. december 2015
Sobota 9:00 – 19:00
Nedelja 10:00 – 18:00

Namen:
Prodaja in predstavitev izdelkov ter storitev, ki jih prebivalci Prlekije in Prekmurja pripravljajo v prednovoletnem času (priprava lokalnih daril, praznovanj, okraskov, kulinarike, pijače…);

Ocenjeno število udeležencev
Za prvo leto (2015): 1.000, predvsem iz Kranja in okolice.
Utemeljitev: Kranj ima 55.000 prebivalcev, 1.000 udeležencev predstavlja 2% prebivalcev
Prireditve »Vinska pot v Kranjskih rovih« se udeleži po neuradnih podatkih vsako leto več kot 3.000 udeležencev

Več o tem ter prijavnico najdete v priponki.


Več v Zanimivosti