Radenčani »zaplesali« z vodilnimi Savinjčani

OK Radenci – OK SIP Šempeter II 3 : 2

Filip Matko, torek, 15. december 2015 ob 16:12
Odbojkarski klub Radenci

Odbojkarski klub Radenci

Odbojkarska ekipa članov OK Radenci, ki jo kot trener vodi Bogdan Marič, je v soboto, 12. decembra, v Veliki športni dvorani v Radencih gostila vodilno ekipo v 3. državni odbojkarski ligi – vzhod. Radenčani so se na dvoboj z ekipo OK SIP Šempeter II dobro pripravili ter v samem začetku izredno dobro zaigrali.

V prvem setu so povedli 1 : 0 (25 : 21), kot tudi v drugem setu 2 : 0 (25 : 22) in tudi ves čas vodili v tretjem setu, kjer so pa popustili tik pred zaključkom seta in ga izgubili s 24 : 26. Tedaj jim je padla tudi morala in četrti set so izgubili s 13 : 25, gostje iz Savinjske doline pa so tako poravnali rezultat na 2 : 2. V petem, odločilnem setu, so se Radenčani le zbrali ter ga odigrali v svojo korist s 15 : 11 ter tekmo zaključili v svojo korist s 3 : 2.

Radenčani so tako na lestvici devetih moštev 3. državne odbojkarske lige – vzhod ostali na tretjem mestu s 15 točkami, z izgubljeno tekmo v Radencih je ekipa OK SIP Šempeter II »padla« na drugo mesto, a na prvo mesto na lestvici se je povzpela ekipa odbojkarjev Športnega društva Braslovče.

K tej ekipi, v športno dvorano Osnovne šole Braslovče, to soboto, 19. decembra v 9. krogu, potujejo prav Radenčani in ob morebitni zmagi na tekmi, ki se prične ob 19. uri, bi se izenačili na vrhu lestvice z Braslovčani, kot tudi z ekipo SIP Šempeter II, če le-ta izgubi tekmo z ekipo OK Maribor II.


Več v Šport