Dedek Mraz prišel na obisk namesto Božička

Decembrska obdaritev najmlajših v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, sreda, 16. december 2015 ob 09:53
Obisk dedka Mraza v radenskem DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Obisk dedka Mraza v radenskem DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

DOSOR-jevemu podmladku, najmlajšim zaposlenih v Domu starejših občanov Radenci, je vabilo za prijetno decembrsko srečanje namenil drugi decembrski dobrotnik – Božiček. Toda namesto njega je v torek, 15. decembra, vse zbrane, najmlajše in njihove starše, v telovadnici DOSOR-ja z obiskom presenetil tretji decembrski dobri mož – dedek Mraz.

Ob svojem prihodu je dedek Mraz vse obvestil, da ga je za to uslugo – obisk z obdarovanjem – zaprosila babica Božičkova, ker bi se naj Božiček zataknil ob svojih obiskih v enem izmed dimnikov ter je še vedno v temi dimnika čakal na svojo rešitev s strani gasilcev. Ker pa je darila za otroke že poslal v DOSOR, je za razdelitev le-teh poprosil za pomoč svojega bratranca – dedka Mraza.

Po številnih obiskih tega dne dopoldne v vrtcih je dobri dedek v belem kožuhu in polhovko na glavi prisluhnil pesmicam najmlajših, jim razdelil darila ter se poveselil z njimi v lepo okrašeni domski telovadnici z novoletno jelko. Otroci pa so mu ob tem povedali, da so se že pred njegovim prihodom krepko naplesali ter prisluhnili krajšemu kulturnemu programu svojih vrstnic in vrstnikov.


Več v Družabno