Kulturno bogat popoldan v DOSOR-ju

Literarni krožek in Mešani pevski zbor Černelavci skupaj

Filip Matko, četrtek, 17. december 2015 ob 19:13
Kulturni popoldan v DOSOR-ju

Kulturni popoldan v DOSOR-ju

Minulo sredo popoldan ob 15. uri, 16. decembra, so se pred koncem letošnjega leta še enkrat zbrali članice in člani literarnega krožka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki jih vodi Bea Baboš Logar. Ob tem dogodku se jim je seveda pridružila tudi Mateja Hauser, direktorica tega zavoda, ki je vsem izrekla posebno zahvalo, jim izročila darilce pred prazniki ter zaželela iskrenega sodelovanja naprej. Kajti že leta 2009 je ob sodelovanju literarnega krožka v DOSOR-ju izšel neke vrste zbornik literarnih del pod naslovom »Ure naših življenj«, ki se je pozneje nadaljeval s šestimi izdajami z naslovom »Ure naših dni«.

Ob zahvali direktorici Mateji Hauser so literati izrekli zahvalo še tajnici Jasmini Štandeker, med seboj pa izmenjali številna darilca, ki jih je pripravil po svoji želji kar vsak posameznik sam (božični kaktusi, darilne kuverte s presenečenjem...). Anka je prispevala kratko misel za adventni čas (Adventni čas, čarobni čas, / prišel si tiho spet med nas. / Daj, lučkov srcu mi prižgi, / za bližnjega srce odpri !), pesem o delovanju krožka pa je pripravila tudi Brigita. DOSOR je vse »častil« z obloženimi kruhki, niso pa manjkale niti domače dobrote članic krožka (zeljevi retaši, krompirjeve pogače, kremne rezine, drugo drobno pecivo), kot tudi ne torta in buteljčno vino. Posebni blagoslov literarnemu krožku, v katerem se med letom srečuje od 9 do 14 članic in članov, je namenil »domski župnik« Mirko Rakovnik, ki tudi sam v krožku aktivno sodeluje.

Še pred zaključkom druženja literarnega krožka, ki se srečuje v predprostoru domske knjižnice, je v osrednjem prostoru nastopil Mešani pevski zbor Kulturno turističnega društva in Društva upokojencev Černelavci. 16 članic in članov tega zbora kot zborovodkinja vodi Marjana Škrilec, za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja pa so pripravili božični ter prednovoletni koncert pod naslovom Sreča (Sreča je svežepomladno jutro, / topel poletni dan, / pozno jesensko sonce, / sreča jesrečati toplo prijateljevo dlan.). In nič čudnega ni bilo, če so se literati ter pevke in pevci združili, pomešali med seboj in skupaj nadaljevali druženje pred bližajočimi prazniki.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje